Ministrul de Externe, Titus Corlatean, nu a vorbit in nume personal, ci in numele Guvernului pe tema Schengen, a declarat Victor Ponta.

In cazul in care decizia va fi de amanare a aderarii la Schengen, va fi nevoie de o solutie politica, iar Guvernul va astepta fara ca aceasta tema sa mai reprezinte un punct principal de discutie, a adaugat premierul.

" Ministrul de Externe, domnul Corlatean, nu a vorbit in nume personal, ci a vorbit in numele Guvernului de fiecare data cand a vorbit despre Schengen. Vreau sa intaresc faptul ca Guvernul a facut tot ceea ce tinea de noi pentru ca deizia de saptamana viitoare sa fie o decizie pozitiva si eu inca am sperante in acest sens. Daca insa decizia va fi din nou de amanare, atunci e clar ca va fi nevoie de o solutie politica a acelui stat care se opune intrarii noastre in Schengen si noi vom astepta, nu va mai fi pe agenda Guvernului Romaniei intrarea in Schengen ca o prioritate", a spus Ponta pentru MEDIAFAX.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat ca o eventuala noua decizie de amanare a aderarii Romaniei la Schengen la Consiliul JAI de saptamana viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar tara noastra ar putea sa nu mai fie interesata si doar sa astepte o invitatie de la UE.

Traian Basescu nu vrea sa auda de renuntarea la Schengen

Ministrul de externe al Romaniei, Titus Corlatean, a reactionat la declaratiile presedintelui Traian Basescu, care l-a rugat sa respecte interesele Romaniei. Corlatean spune ca vrea doar respectarea conditiilor si principiilor europene de catre toata lumea, nu doar de Romania, scrie adevarul.ro.

"Atunci cand nu se respecta regulile europene, principiile si criteriile, iar Romania le respecta, noi avem o pozitie de principiu foarte clara. Aceasta tinta de aderare a devenit miscatoare. Nu spun ca nu vom putea ajunge la ea, se joaca sanse bune la consiliul JAI. Dar trebuie respectate criteriile si principiile de toti, nu doar de noi, chiar si de cei care au adus motive care nu exista pentru amanarea aderarii noastre", a mai spus ministrul de externe.

Titus Corlatean a mai adaugat ca „eu cred ca vorbim despre interese marunte si direct legate de institutia Palatului Prezidential si care difera de interesele Romaniei. Romania isi face datoria, dar asteptam respect si din partea celor care au ridicat semne de intrebare. Exista o larga majoritate de state membre care sustin aderarea Romaniei. Exista o pozitie foarte clara a Comisiei Europene si care spune ca Romania si-a indeplinit obiectivele si nu mai trebuie conditionata de alte probleme“.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.