Candidatul la sefia PDL Elena Udrea a declarat ironic, vineri, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca propune ca presedintele Traian Basescu sa fie alungat din tara ca sa nu mai fie un pericol pentru USL, iar acest lucru sa fie stipulat in Constitutie.

Elena Udrea a fost intrebata cum comenteaza declaratia lui Crin Antonescu, liderul PNL, care a a spus ca se gandeste la varianta in care, prin Constitutie, sa fie impusa interdictia pentru fostii sefi de stat de a se mai intoarce in viata politica.

"Eu propun ca pe presedinte sa il alungam din tara ca sa nu mai fie un pericol pentru USL si sa scriem in Constitutie lucrul acesta. Daca nu ar fi vorba de domnul Antonescu, as fi spus ca sigur este o gluma, dar fiind vorba de domnul Antonescu ma tem ca a fost serios si ca ii poate trece prin cap sa-i interzica prin Constitutie unui fost sef de stat sa mai faca politica. Dar frica de Basescu e atat de mare incat ma astept chiar la aceasta modificare a legii fundamentale", a spus Elena Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca, in situatia in care Traian Basescu se va intoarce in PDL, "este categoric binevenit".

"In mod sigur, cu mine in calitate de presedinte al PDL, poate continua parteneriatul cu PDL. Despre actuala conducere s-a exprimat insusi domnul presedinte, deci nu o sa o fac eu a doua oara. Cert este ca e gresit sa spui ca PDL poate sa fie in alta parte decat in parteneriat cu Traian Basescu", a spus Elena Udrea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca se gandeste la varianta in care, prin Constitutie, sa fie impusa interdictia pentru fostii sefi de stat de a se mai intoarce in viata politica, prevedere care sa consolideze impartialitatea celui care ocupa pozitia de presedinte al Romaniei.

Declaratia lui Antonescu a venit in contextul in care a sustinut ca se astepta ca Traian Basescu sa se decida asupra revenirii in viata politica la finalizarea mandatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.