Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, dupa depunerea motiunii sale, "Romania dreapta - Politica lipsita de lozinci", cu care candideaza pentru un nou mandat in fruntea PDL, ca a fost si va fi un presedinte care uneste si nu dezbina, aratand ca nu va mai candida la o alta conventie a PDL.

Vasile Blaga a precizat ca nu va mai candida la o alta conventie a PDL in afara de cea din 23 martie 2013 si principalul obiectiv este acela de a crea noua echipa in PDL, care sa preia conducerea partidului.

"Nu voi mai candida la o alta Conventie a PDL si principalul obiectiv este de a crea noua echipa care sa vina sa preia conducerea partidului, ca la stafeta", a spus Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele PDL a spus ca este sustinut de oameni cu multa experienta, cum ar fi Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Dorin Florea, Radu F. Alexandru dar si de oameni tineri cum ar fi Raluca Turcan, Andreea Paul, Traian Ungureanu.

Vasile Blaga si-a depus candidatura la sefia PDL

Liderul PDL a aratat ca se angajeaza, candidand, fata de partid, partenerii europeni si fata de societatea romaneasca.

"Am fost si voi fi un presedinte care uneste si nu dezbina si garantez ca voi fi preseditele unui PDL unit", a afirmat Blaga.

El a adaugat ca-si propune un PDL puternic, care sa fie principala forta de opozitie, sa castige viitoarele alegeri sa ajunga la guvernare, aratand ca la alegerile prezidentiale partidul sa participe cu un candidat de dreapta cu sanse.

"Un partid puternic se bazeaza pe militanti, pe organizatii, de pozitia carora trebuie sa tina seama. Un partid puternic se bazeaza pe fiecare membru al sau, are curaj sa aduca profesionisti. Un partid puternic inseamna un partid care sa numeasca doar din propriile randuri oameni in functii. Sa nu aducem de pe strada si apoi sa ne lase a doua zi", a mai spus Blaga.

El a aratat ca-si propune ca in partid sa se promoveze criteriul meritocratiei, astfel incat "castigarea galoanelor sa se faca pas cu pas".

El a mai aratat trebuie respectat si principiul "celor trei D": "discutii, decizii, disciplina", astfel incat odata deciziile luate in partid sa se fie respectate de toata lumea si sa nu mai vina nimeni apoi sa vorbeasca impotriva partidului.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Blaga a mai spus ca PDL sub conducerea sa va milita pentru deplina integrare in UE si-si va consolida pozitia prin reprezentantii sai in Parlamentul european.

In privinta societatii romanesti, Vasile Blaga isi propune ca obiectiv o viata mai buna pentru romani. El a aratat ca dreapta nu reprezinta un grup de teroreticieni care discuta subtilitati doctrinare, ci romanii care muncesc, platesc taxe si impozite la stat, nu cer nimic gratis de la stat dar vor un stat care sa-i reprezinte nu sa-i impiedice.

El a spus ca PDL va castiga viitoarele alegeri daca ii va aduce pe acesti romani la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.