Tarom va face o propunere Administratiei Prezidentiale privind aeronava folosita de presedinte, care are cele mai ridicate costuri de mentenanta, spune ministrul Transporturilor Relu Fenechiu, fara sa detalieze, si se declara surprins ca aceste cheltuieli sunt suportate de la bugetul de stat.

"Eu nu vreau sa intru in amanuntele legate de cine inchiriaza aeronava", a spus Fenechiu joi, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei prime intrebari venita din partea presei privind acest subiect.

El a adaugat ca Tarom a solicitat un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de aeronavigabilitate sau mentenanta la aronava Airbus 310 pe care o utilizeaza seful statului.

"Am fost surprins sa aflu ca aceste costuri sunt suportate de la bugetul de stat", a continuat Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca aeronava ar trebui vanduta, ministrul Transporturilor a afirmat ca a avut o discutie cu membrii Consiliului de Administratie, ca exista o strategie privind aeronavele Airbus 310, dar a solicitat sa nu i se ceara alte amanunte pana nu este luata o decizie de catre Consiliul de Administratie.

"Este o aeronava proprietate a companiei Tarom, folosita - ziceti dumneavoastra - de Administratia Prezidentiala, pe care platim 7 milioane de euro doar costuri de mentenanta, fara costuri de operare", a spus ministrul Transporturilor.

El sustine ca acesta este de departe cel mai mare cost de mentenanta pentru o aeronava, dar intrebat daca un alt avion de acelasi tip din flota Tarom nu costa la fel, ministrul a raspuns: "Ba da".

Ulterior, Fenechiu a afirmat ca si cealalta aeronava Airbus A 310, utilizata pentru zboruri comerciale, are costuri ridicate si din punctul sau de vedere nu se justifica pastrarea ei, dar decizia o va lua tot Consiliul de Administratie.

Intrebat daca a propus o solutie, Fenechiu nu a dorit sa o dezvaluie presei, adaugand ca aceasta va fi transmisa Administratiei Prezidentiale.

Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

El a adaugat ca va exista o intalnire intre oficiali ai ministerului si ai Administratiei Prezidentiale, "care vor lua niste decizii".

Intrebat daca presedintele poate folosi avionul in cazul unei vizite oficiale, Fenechiu a spus: "Fara probleme!". "Daca vrea, bineinteles", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.