Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, sustine ca intr-o perioada in care "Guvernul sovin si comunist" incearca sa priveze maghiarii de drepturi si "probabil va urma reinfiintarea inchisorilor politice", este nevoie de un "armistitiu" intre partidele maghiare, care sa nu se mai atace.

Presedintele organizatiei judetene a Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in ultimele luni "Guvernul sovin si comunist" incearca sa priveze de drepturi comunitatea maghiara, transmite MEDIAFAX.

"Numai daca ne gandim la folosirea limbii materne si a simbolurilor sau la reorganizarea regiunilor, observam ca Guvernul sovin si comunist incearca sa faca tot posibilul ca sa ne striveasca in noroi drepturile. Daca acest Guvern continua asa, va urma probabil reinfiintarea inchisorilor politice, iar cei care isi vor ridica vocea pentru apararea drepturilor vor fi inchisi aici, iar atunci nu se va mai putea ascunde faptul ca spiritul comunismului inca traieste", a spus presedintele Kulcsar Terza.

Acesta a adaugat ca a sosit vremea ca organizatiile politice maghiare sa-si uneasca fortele, punand la o parte interesele de partid.

"Din acest motiv propun un armistitiu intre partidele si organizatiile maghiare. Intr-o astfel de perioada nu ne permitem sa ne atacam, avem nevoie de solidaritate, dar nu numai acum, ci in orice problema care vizeaza comunitatea noastra. Este vorba de viitorul nostru, al tuturor", a afirmat Kulcsar Terza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.