Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, joi, ca seful statului, Traian Basescu, pana de curand un presedinte jucator, se multumeste sa stea pe margine si sa puna bete in roate in privinta aderarii Romaniei la Schengen, fiind mai preocupat de cariera politica a Elenei Udrea.

"Traian Basescu, care pana de curand era un presedinte jucator, se multumestre in aceasta perioada sa stea pe margine si sa puna bete in roate. Traian Basescu asta vara putea sa vorbeasca la telefon cu Angela Merkel sa o minta ca in Romania nu exista o prevedere pentru suspendare presedintelui, acum nu mai poate sa mai vorbeasca cu Merkel, deodata Merkel nu mai poate fi accesata de Traian Basescu ca sa o convinga ca Romania trebuie sa adere la Schengen", a spus Catalin Ivan, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca popularii europeni, care il sustineau "furibund" pe Traian Basescu in vara trecuta la referendum, stau acum deoparte.

"E ciudat. Cand e vorba de intersele lui Traian Basescu, popularii sunt de partea lui, cand e vorba de interesele Romaniei, popularii sunt impotriva Romaniei", a spus Ivan.

El a aratat ca Traian Basescu pare mult mai preocupat de cariera politica a Elenei Udrea decat de interesul national.

"Traian Basescu e mult mai preocupat de lupta interna din PDL, de faptul ca Udrea se lupta cu Blaga si Macovei, decat de faptul ca Romania are un test foarte important de trecut in martie", a spus Ivan.

Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca, potrivit premierului Irlandei, tara care detine presedintia UE, aderarea Romaniei si a Bulgariei la Schengen va fi pusa pe ordinea de zi a Consiliului JAI din luna martie.

"La inceputul lunii martie are loc Consiliul JAI si se va discuta, asa cum au promis cei care au presedintia UE, premierul Irlandei, si va fi pe ordinea de zi aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen", a mai spus Ivan.

El a adus in discutie, pe de alta parte, si problema coruptiei din vami, despre care nu s-a mai vorbit in ultimul timp.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"In ce priveste coruptia din vami, Theodor Stolojan si Traian Basescu au uitat de faptul ca, in urma cu putin timp, erau arestati cei din vami, luati cu elicopterele. Nimeni nu a fost gasit vinovat. Azi nu stim cine e Regina, unde se duceau spagile din vami. Erau declaratii despre Number One, despre pioni, regine, si nici azi nu stim pentru cine colecta domnul Blajner spagile din vami", a mai spus Ivan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.