Sindicatele au cerut urgentarea proiectului ordonantei de urgenta privind protectia sociala a eventualelor persoane concediate din companiile energetice, pentru prelungirea cadrului legal, expirat, si si-au dat acordul privind continutul proiectului, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Cei care au solicitat ca acest act normativ sa fie urgentat au fost reprezentantii sindicatelor, care au cerut prelungirea cadrului legal pentru persoanele care ar putea fi disponibilizate. (...) Ordonanta reia textul ordonantei 116/2006 care a suportat cateva modificari succesive. Forma consolidata prevede elemente noi de drepturi salariale", a declarat joi Vosganian, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca nu este un text nou, ci o prelungire a unuia existent, drept pentru care nu vede explicatia mediatizarii intense si a unor "interpretari eronate".

"In mod corect, prim-ministrul a subliniat ca este vorba de prelungirea unor drepturi. Orice alta interpretare nu face parte din viziunea si strategia Guvernului", a spus Vosganian.

El a mentionat ca proiectul de ordonanta a fost inclus in programul legislativ al Guvernului, comunicat de la infiintarea Ministerului Economiei si care a fost transmis ministrului pentru relatia cu Parlamentul. Ministrul a precizat de asemenea ca in urma cu cateva zile secretarul de stat in Ministerul Economiei Adrian Ciocanea a transmis Guvernului stadiul in care se afla proiectul, fiind trimis si catre Ministerul Justitiei, care a dat deja aviz favorabil.

Totodata, Ciocanea a transmis Consiliului economic si social acordul sindicatelor privind acest act normativ.

Vosganian a explicat ca Oltchim nu se afla pe lista anexata proiectului de ordonanta intrucat, aflandu-se in insolventa, va avea alt regim decat restul societatilor.

Citeste si: Varujan Vosganian renunta la proiectul legat de disponibilizari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.