Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca decizia Curtii Constitutionale in ceea ce priveste Statutul parlamentarilor va fi respectata, insa a precizat ca termenul declarat neconstitutional avea menirea de a stabili o diferenta intre parlamentari si functionari.

"Luam act de pozitia Curtii Constitutionale, respectam hotararea Curtii si, evident, forma finala a legii va fi in concordanta cu decizia Curtii. Nu pot da detalii acum pentru ca nu stiu exact ce articole vizeaza si nu cunoastem motivarea, dar va asigur ca se va proceda intru totul cu respectarea hotararilor Curtii", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a fost intrebat despre situatia majorarii termenului de la 15 la 45 de zile in care poate fi contestat un raport al ANI in ceea ce priveste incompatibilitatea, fapt care a fost retinut de CC drept neconstitutional.

CCR a decis: Statutul parlamentarilor este neconstitutional

"Noi, cei care am votat amendamentul domnului Chiuariu, am pornit de la ideea ca intre parlamentari si functionari publici exista diferenta, mare. Cu alte cuvinte, parlamentarii nu sunt functionari publici, sunt altceva. Asta n-a insemnat, in gandirea noastra, in intentia noastra, ca parlamentarii sunt deasupra legii, numai ca nu putem nici lua acceptiunea perfectei egalitati, pentru ca atunci nu am mai avea demnitati in stat. Atunci am putea sa punem problema ca presedintele ar fi putut fi anchetat desi era presedinte, in fiecare zi, atunci am putea pune problema ca fiecare dintre cetatenii Romaniei poate sa angajeze Romania si sa semneze tratate internationale. Am ajunge intr-o chestiune care dizolva orice forma de organizare si, in sensul acesta, parlamentarii nu au fost si nu sunt functionari publici", a explicat liderul PNL.

De asemenea, in ceea ce priveste perspectiva cazarii la hotel in continuare a senatorilor, in conditiile in care noul Statut al parlamentarilor nu va intra curand in vigoare, Antonescu a precizat ca urmeaza o discutie administrativa cu secretarul general al Senatului, chestorii si liderii grupurilor parlamentare.

Citeste si: Basescu la Viena, despre decizia CCR pe Statutul parlamentarilor: "Yes!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.