Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, miercuri, la Viena, la intalnirea cu reprezentantii romanilor din Austria, despre decizia CC privind neconstitutionalitatea modificarilor la Statutul parlamentarilor, el spunand "Yes!", dupa care a ras.

"Probabil au constatat neconstitutionalitatea la 45 de zile, nu se poate altfel decat 15, ca si la ceilalti. Si mai este un articol, acolo unde spun de prezentarea unor probe concludente, si cred ca si acela trebuie rezolvat. Dar sa vedem ce a dat azi Curtea", a mai spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele a afirmat joi seara, in conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, ca in scrisoarea trimisa premierului Victor Ponta si presedintilor Camerelor, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, a solicitat inclusiv reluarea discutiilor in Parlament pe Statut.

"Un alt lucru pe care l-am cerut a fost vizavi de Statutul senatorilor si deputatilor. Unu: sa fie acelasi termen de revocare ca la orice alt cetatean, 15 zile si nu 45 de zile, si sa se elimine ideea de dovezi concludente pe care le cere Parlamentul in situatia in care se cere ridicarea imunitatii unui parlamentar. Mai mult decat atat, sugeram ca o simpla notificare cu mentionarea articolelor din Codul Penal, de care s-ar face vinovat parlamentarul, ar fi mai mult decat suficienta, pentru ca nimeni nu va considera ca este un element de democratie faptul ca se transmit probe concludente, pe care sa le judece cine? Parlamentarii, care pot fi soferi, crescatori de oi sau cu multe alte indeletniciri, prin Comisia juridica. Deci, nu astfel de comisie poate judeca probele concludente, ci numai un procuror, in faza initiala, si un judecator, pe urma", a afirmat Basescu marti seara.

Citeste si: CCR a decis: Statutul parlamentarilor este neconstitutional


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.