Restructurarea companiilor de stat, ca si a celor private, este intotdeauna necesara pentru a se adapta pietei si situatiei financiare, dar procedurile, existente in toata Europa, nu incep de maine-poimaine, a declarat premierul Victor Ponta, care a precizat ca vor ramane si societati subventionate

El a raspuns astfel la solicitarea presei de a comenta informatia MEDIAFAX conform careia Guvernul va incepe un program de concediere de angajati din 16 companii din sectorul energetic.

"Eu nu am vazut documentul. Nu cunosc acest lucru si o sa-i intreb pe ministri. Am vazut si eu stirea, este vorba pana in 2018. Nu a fost prezentata in Guvern o asemenea strategie", a spus Ponta.

Intrebat daca este nevoie, totusi, de un proces de restructurare in companiile de stat, premierul a aratat ca un astfel de proces este necesar intotodeauna, inclusiv in administratie.

"Este nevoie intotodeauna, si in administratie, de restructurari. De fapt, fiecare companie privata, si cele la care lucrati dumneavoastra, continuu se adapteaza pietei si situatiei financiare, dar nimeni nu vine acum sa dea cu bomba prin piata ca nu stiu ce restructurare se face pe la vreun trust sau la vreo companie. Ceea ce stiu este ca, in mod clar, si companiile la care statul este in continuare actionar trebuie incet-incet sa intre intr-o logica in care sa nu creeze pierderi. Pe de alta parte, exista si companii care au fost si vor ramane subventionate, vorbim de metrou, compania Hunedoara si altele care trebuie ajutate, nu pot fi lasate asa. Lucrurile astea se intampla in toata Europa, dar nu e vorba de nimic care sa se intample maine, poimaine sau ceva de care sa fi luat vreo decizie", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.