Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca saluta motiunea Monicai Macovei pentru sefia PDL, dar a aratat ca europarlamentarul ar trebui "sa fie mai atenta la exprimari", mentionand ca "acei FSN-isti" au sustinut-o pe ea si pe Cristian Preda sa intre in Parlamentul European.

Intrebat daca PDL se imparte in reformisti si FSN-isti, asa cum a descris partidul Cristian Preda la lansarea motiunii "Reformistii" a Monicai Macovei, Vasile Blaga a raspuns: "Nu. Salut motiunea doamnei Macovei si a colegilor din grupul respectiv, dar cu cateva nuante din declaratiile domniilor lor eu cel putin nu sunt de acord cu ele. Reformisti, FSN-isti, aici domnul Preda a fost membru de partid inainte de '89 si doamna Macovei nu cred ca putea fi procuror daca nu era membru de partid. Acei FSN-isti i-au trimis in Parlamentul European, i-au sustinut sa intre in Parlamentul European, i-a sustinut ca ministri, cand nici macar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor", a precizat Blaga, inainte de sedinta BPN al PDL, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca nu stie daca acestia mai raman in partid daca nu castiga.

"Daca nu castiga eu ma gandesc daca ("reformistii" - n.r.) mai raman in partid. Nu mi se pare o abordare fericita. Adica, ce are asta cu reforma? Asta suna a reforma? Asta nu suna nici macar a democratie. Daca tot tii la partidul asta pe care vrei sa-l conduci, eu cred ca tine si vrea sa-l conduca, dar sa fie mai atenta la exprimari", a mai spus Blaga despre Monica Macovei.

El s-a referit si la declaratiile "reformistilor" din partid care doresc sa se "bata" cu stanga socialista. "Cine i-a oprit? Tocmai am avut o batalie acum doua luni pe care am pierdut-o din pacate. Nu i-am vazut in tara nici pe dansa, nici pe domnul Preda. De la Bruxelles pot sa vorbesti, batalia a fost in toate satele si comunele Romaniei", a aratat Vasile Blaga.

El a fost intrebat cum comenteaza unele afirmatii ale Monicai Macovei care ar fi spus ca ar dori "exorcizarea spiritului FSN-ist din PDL" in cazul in care va castiga ea alegerile. "Nu ma pricep, nu sunt nici popa, ma scuzati preot, nu ma pricep la vrajitorii, intrebati-o pe dansa", a spus Blaga.

Citeste si:
Biden vrea să candideze pentru al doilea mandat în 2024
Biden vrea să candideze...

Citeste si: Monica Macovei candideaza la presedintia PDL: Motiunea se numeste "Reformistii"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.