Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sambata, la CNC, ca au fost neadevaruri spuse in spatiul public, unii stabilind ca partidul este mort, ca el ar fi contribuit la caderea Guvernului Ungureanu si la subrezirea Guvernului Boc, aratand ca cei din PDL nu trebuie sa se atace pe la spate.

Vasile Blaga a tinut sa raspunda, la reuniunea CNC, la "neadevaruri spuse in spatiul public incepand din luna ianuarie".

El a aratat ca unii colegi ai sai "au stabilit din ianuarie ca partidul este mort" si au repetat cuvintele lui Victor Ponta de la validare. "Cand spui tu ca partidul este mort, trece in planul doi orice altceva", a adaugat Blaga.

Liderul PDL a mai aratat ca a fost acuzat ca a contribuit la caderea Guvernului Ungureanu si la subrezirea Guvernului Boc. "Dupa Conventia Nationala din mai, nu eu, eu niciodata, ci membrii Guvernului Boc au iesit la televizoare si spuneau ei ca e nevoie de un premier tehnocrat. Nu eu am facut acest lucru", a explicat Blaga, in raportul prezentat la CNC, transmite MEDIAFAX.

El a mai spus ca s-a vorbit si despre blaturi facute la alegeri pentru obtinerea mandatelor de parlamentar. "Suntem oameni normali, lucrurile acestea nu sunt posibile. Despre ce blaturi vorbim cand doar unul dintre noi care a castigat colegiul este in Parlament, toti ceilalti am intrat de pe locul doi, unii de pe trei, iar un alt coleg care si-a castigat colegiul nu a intrat?", a spus Blaga.

Presedintele PDL a mai aratat ca, de doua saptamani, "unii colegi mai tineri" incearca sa separe democrat-liberalii intre FSN-isti si autentici oameni de dreapta.

"Unde erau ei, ca sunt de varsta mea, cand am vrut majoritatea sa ne rupem de Ion Iliescu. Ce era Ion Iliescu in '91-'92? Avea statul de partea sa (...) si noi nu ne-am lasat si am mers mai departe pe drumul nostru", a adaugat Blaga.

El a mai spus ca au fost acuzatii ca umbla prin tara pentru a pune conduceri interimare la organizatii, care sa-l sustina. "O minciuna mai mare ca asta nu se poate", a spus Blaga.

O alta acuzatie la adresa lui Blaga ar fi fost ca nu a aparat in campanie Guvernul PDL. El a explicat ca a spus inca de atunci ca, daca nu se realizeaza un echilibru intre masurile luate de guvern si interesul partidului, PDL va castiga batalia cu reforma, dar va avea probleme, ceea ce s-a si intamplat.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

"Guvernul Boc a luat masurile corecte si a stabilizat Romania, Romania este stabila datorita masurilor luate de guvernele noastre, trebuie sa recunoastem insa ca au fost si multe greseli, am fost sanctionati de oameni, ca unii nu au crezut in ele si nu le-au explicat pe televiziuni", a adaugat el.

"A venit timpul ca noi, cei de la PDL, sa nu ne cream singuri capcane, adica sa nu ne interesam numai de ziua de azi, sa ne intereseze si ziua de maine", le-a mai spus Blaga participantilor la CNC.

Liderul PDL a mai aratat ca este nevoie mai mult ca oricand de unitatea partidului si nu ajunge ca aceasta sa fie doar declarata, ci trebuie transpusa in practica. "Nu trebuie sa ne folosim resursele pentru a ne ataca pe la spate, cum ar fi pe surse", a mai spus Blaga, aratand ca partidul trebuie stabilizat si in unele locuri "reconstruit de la firul ierbii".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

"Adversarii nostri nu sunt in aceasta sala, este USL si de aceea atacurile trebuie sa se concentreze asupra USL", a adaugat Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.