Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, la Congresul partidului, ca "regimul Traian Basescu a insemnat prezidentializarea anticonstitutionala a regimului politic", el aratand ca grupul Boc-Udrea-Anastase-Blaga a "sacrificat din interese partizane" interesul Romaniei.

"Regimul Traian Basescu a insemnat prezidentializarea anticonstitutionala a regimului politic, a insemnat anexarea Guvernului la Palatul Cotroceni, a insemnat scoaterea Parlamentului prin intermediul majoritatii de atunci din circuitul deciziei si dezbaterii democratice", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca fenomenul de coruptie a fost patronat de autoritatile regimului Traian Basescu, iar acest fapt a devenit regula si caracteristica domninanta a acelei perioade.

"Interesul national al Romaniei a fost nu lasat pe planul doi, neglijat, prost reprezentat, ci cu buna stiinta sacrificat din interese partizane, ale alceluiasi grup adunat in jurul lui Traian Basescu, indiferent ca cei din grup s-au numit Emil Boc, Elena Udrea, Roberta Anastase sau Vasile Blaga", a sustinut Antonescu.

El a spus ca in 2010 a devenit foarte clar ca viata politica din Romania a devenit o situatie exceptionala in rau.

"Exceptionalul situatiei politice in 2010 a fost ca incet, uneori violent, regulile de stabilitate ale democratiei au fost incalcate. Agentul principal, liderul actiunilor care au dus la aceasta depreciere de maxima gravitate a sistemului democratic, a functionarii Guvernului, a institutiilor in Romania, a fost din pacate tocmai cel chemat prin vot si atributii sa vegheze la buna functionare a institutiilor, la pastrarea echilibrelor democratice (...) a fost Traian Basescu", a mai sustinut Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.