Presedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis, vineri, la Congresul PNL, un mesaj celor care din partid care s-au pozitionat ca si oponenti, aratand ca, in loc sa se vaicaresca, mai bine ar candida, intrucat nu este groaznic sa pierzi, ci este groaznic sa nu mai existi.

"Domnilor, suntem in PNL, unde in loc sa ne vaicarim, mai bine candidam. (...) Ceea ce cred ca este atributul liberalismului, fara a fi apanajul sau, e ca trebuie sa stim sa ne luptam. In viata si in politica si in PNL uneori pierzi, uneori castigi. Nu e groaznic sa pierzi, e groaznic sa nu existi. Eu exist, PNL exista", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca nu intelege de ce trebuie sa asculte doar discursuri despre clisee prezentate drept principii.

"Nu inteleg de ce, daca eu si dumneavostra ne-am luat riscuri mult mai mari, altcineva crede ca PNL trebuie sa spuna acum «Noi nu avem candidat la Presedintia Romaniei; nu, domnilor pesedisti, mai stati pana la primavara viitoare, vara viitoare, cand o sa vedem noi exact cati membri avem, dupa o consultare - ce frumos suna! - si un vot cu toti membrii, o sa vedem noi cine e candidatul nostru»", a aratat Antonescu.

Congresul PNL a adoptat noul Statut

Potrivit liderului liberal, candidatura la Presedintia Romaniei nu este o operatiune de intelegere intre partide, ci e o "afacere cu multe milioane de romani" care au dat un vot in acest moment stiind "unele lucruri" despre PNL.

"Dar daca vrem sa le schimbam (aceste lucruri, n.r.)? Eu candidez cu aceasta strategie, cu o echipa, altcineva de ce nu candideza, pentru ca esenta democratiei e alegerea? Altcineva de ce nu spune clar «Nu e bine, asa e bine!» Impiedica cineva pe altcineva in acest partid sa o faca?", a spus Antonescu.

El i-a intrebat, totodata, pe delegatii la Congres daca este posibil de acceptat doar parerea "unora dintre ai nostri" care au "enorme responsabilitati fata de partid" si care pun partidul sub discutie din punct de vedere al vietii democratice.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.