Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, inainte de Colegiul Director al PDL, ca nu este sala in Bucuresti in momentul acesta pentru a avea 10.000 de delegati la Conventia PDL, mentionand totodata ca in sedinta democrat-liberalii vor discuta propunerile privind partidul.

"10.000 (de delegati - n.r.) - nu exista sala in Bucuresti in momentul asta. De 10.000 sau ... 5.000 sunt doar vreo trei (sali - n.r.) - Romexpo, Polivalenta si Sala Mare a Palatului. Atat este capacitatea in acest moment. Deci 5.000 sunt un numar extrem de important", a precizat Blaga, cu referire la propunerea Elenei Udrea ca la Conventie sa vina 10.000 de oameni si nu 5.000, transmite MEDIAFAX.

Blaga a precizat ca va insista ca la Conventia PDL sa participe toti primarii si fostii primari, presedintii de consilii judetene si alesii locali.

Intrebat despre propunerile din interiorul PDL privind o structura mai redusa de conducere a partidului sau despre infiintarea a trei functii copresedinti, Vasile Blaga a precizat ca toate aceste lucruri vor fi discutate in Colegiul Director National la care au fost invitati Elena Udrea, dar si europarlamentarul Cristian Preda si fostul presedinte al partidului Emil Boc.

Blaga a spus ca Emil Boc nu poate veni la reuniunea de sambata a CNC al PDL pentru ca are o intalnire importanta la Cluj.

Despre Cristian Preda, care a sustinut infiintarea a trei functii de copresedinti, Vasile Blaga a spus ca acesta "are o propunere interesanta", dar pe care inca nu a inteles-o.

"L-am invitat si pe domnul Cristian Preda, care, la randul lui, are o propunere interesanta, dar pe care inca eu nu am inteles-o si cred ca nici colegii sa ne explice cu acest triumvirat la conducere pana in 2014. Toate sunt idei binevenite si le voi discuta in sedinta de astazi a Colegiului", a mai spus Blaga.

El a aratat ca pentru sefia PDL au fost formulate niste intentii, printre care si una din partea democrat-liberalilor de la Bruxelles.

"Pot fi formulate si alte motiuni (pentru presedintia PDL - n.r.), deocamdata am auzit doar de doua intentii si, desigur, de a treia din partea colegilor de la Bruxelles si nu numai", a adaugat Vasile Blaga.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

El a aratat ca nu ar fi de acord cu o amanare a Conventiei PDL, in cazul in care cineva ar propune acest lucru, deoarece s-ar prelungi prea mult situatia interna.

"Nu, pentru ca am prelungi prea mult aceasta situatie in care iata actiunea noastra politica nu este scoasa in evidenta pentru ca exista aceasta framantare interna", a mai spus Blaga.

El a aratat ca a fost cel care a propus initial dezbatere interna pentru reconstructia partidului si care a propus data de 23 martie pentru Conventia PDL, aratand ca va insista pentru aceasta data si ca este timp suficient pentru cei care candideaza sa explice "foarte usor" ce au de spus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.