Senatorul PSD Mircea Geoana precizeaza ca prezentarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministeriabil si prezidentiabil risca sa deranjeze electoratul PSD si nu numai, el apreciind ca aceasta "mutare" se poate interpreta drept dorinta PNL de a acapara intreaga putere.

"Prezentarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministeriabil si ca prezidentiabil insa risca sa deranjeze electoratul PSD si nu numai. Pentru ca, desi oarecum similara, situatia e diferita fata de 2009. USL este la guvernare, iar omul simplu, neobisnuit cu bizantinismul politicii noastre, poate interpreta aceasta mutare drept dorinta PNL de a acapara intreaga putere, dupa ce candidatul USL/PNL eventual ajunge presedinte. Cum ar reactiona, de exemplu, publicul liberal daca, inainte de Congresul PSD, Victor Ponta ar spune ca partidul are mai multi prezidentiabili si prim-ministeriabili? «Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!», spune un proverb romanesc", precizeaza Geoana pentru MEDIAFAX.

El a mentionat ca este greu ca USL sa ramana unit, cu atat mai mult cu cat opozitia e inexistenta, iar guvernarea nu e usoara si subliniaza ca este obligatoriu ca PSD si PNL, indiferent de orgolii si de cariere individuale, sa continue impreuna si sa guverneze in spiritul responsabilitatii si increderii pe care le aduc milioane de voturi.

Potrivit lui Geoana, inscrierea lui Klaus Iohannis in PNL este finalul unui proces pe care l-a inceput impreuna cu PNL, condus atunci de Calin Popescu-Tariceanu, in 2007, respectiv coagularea si afirmarea alternativei la regimul Basescu.

Geoana a aratat, totodata, ca proiectul din 2009, cu un presedinte provenit din PSD si cu un premier propus de liberali, a reprezentat un bun precursor pentru USL.

"Ii urez lui Klaus Iohannis bun-venit in USL si in politica mare! Nu cred ca va exista, asa cum comenteaza unii, vreo problema la nivelul partidelor din USL legata de venirea domnului Iohannis. Cu totii stim ce inseamna un Congres, mai ales cand lucrurile nu sunt linistite. Cooptarea lui Johannis este un evident succes de imagine pentru PNL si pentru Crin Antonescu", a conchis Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.