Reprezentantii PSD Constanta spun ca "retinerea abuziva a lui Valentin Preda din fata Ministerului Dezvoltarii aminteste de practicile politiei politice din Germania nazista sau din Rusia lui Stalin", precizand ca secretarul de stat este sustinut in functie de PSD Constanta.

"Valentin Preda a fost si este sustinut de catre PSD Constanta in functia de ministru secretar de stat, performatele si experienta sa in acest domeniu fiind recunoscute de specialisti la nivel national si international. Retinerea abuziva a lui Valentin Preda, din fata Ministerului Dezvoltarii, practic din strada, aminteste de practicile politiei politice din Germania nazista sau din Rusia lui Stalin, retineri abuzive perpetuate de militia securista a lui Traian Basescu", arata reprezentantii PSD Constanta intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX.

Reprezentantii PSD Constanta cer DNA si Ministerului Justitiei un raspuns legat de modul in care a fost ridicat de pe strada Valentin Preda.

"PSD Constanta protesteaza ferm in fata unor astfel de practici abuzive si solicita un raspuns urgent din partea DNA, a Ministerului Justitiei, Comisiei Juridice a Parlamentului Romaniei, Comisiei de abuzuri din Parlamentului Romaniei, referitor la «motivatia» pentru care Valentin Preda a fost ridicat in acest mod. PSD Constanta nu intelege de ce acesta nu a fost chemat in mod civilizat la sediul DNA, avand in vedere prezumtia de nevinovatie de care trebuie sa beneficieze orice cetatean european", se mai arata in documentul citat.

Secretarul de stat din MT Valentin Preda, ridicat de DNA din fata Ministerului Dezvoltarii

Reprezentantii PSD Constanta mai spun ca nu se dezic de Valentin Preda.

"Va reamintim ca Valentin Preda a reusit, in perioada mai - decembrie 2012, sa deblocheze negocierile cu Comisia Europeana referitoare la proiecte care prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunare. Expertii Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda in domeniul naval, solicitand ca acesta sa reprezinte in continuare Romania in negocierile cu Comisia Europeana. Tot in aceasta perioada ministrul constantean a reusit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrari de infrastructura din Romania si finalizarea lucrarilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavoda - Constanta.

PSD Constanta nu se dezice de Valentin Preda si il sustine pe ministrul constantean, cerand imperios respectarea legii si prezentarea motivelor pentru care un tanar ministru performant este desfiintat in acest mod josnic si abuziv", mai spun social-democratii constanteni.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Valentin Preda este vicepresedinte al filialei municipale Constanta a PSD.

Citeste si: Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat-surse


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.