BPN al PDL a decis, luni, ca grupurile parlamentare ale partidului sa depuna o motiune simpla pe tema Oltchim, solicitand demisia ministrilor Daniel Chitoiu si Varujan Vosganian, a anuntat presedintele PDL, Vasile Blaga.

"BPN al PDL a decis depunerea de catre grupurile parlamentare a unei motiuni pe tema Oltchim. Cerem demisia ministrilor Chitoiu si Vosganian", a precizat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El a sustinut ca de opt luni guvernul USL "isi bate joc" de combinatul Oltchim, ca Guvernul Ponta I a modificat caietul de sarcini, care se referea la privatizarea Oltchim cu investitor strategic si s-a ajuns la "balacareala Oltchim cu prim-solisti Ponta si Diaconescu".

Vasile Blaga a anuntat ca PDL va depune, luni, in Parlament, si proiectul de modificare a Legii Statutului deputatilor si senatorilor, in care solicita schimbarea art. 21 privind imunitatea alesilor, termene precise in procedurile parlamentare in cazul retinerii, arestarii si perchezitiei alesilor.

Proiectul mentioneaza totodata ca in cazul in care este dovedita incompatibilitatea unui parlamentar de catre ultima instanta acesta sa-si piarda mandatul.

La randul sau, Dan Diaconescu a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa organizata la grupul PP-DD din Senat, ca o motiune simpla privind situatia Oltchim va fi depusa la Parlament, probabil in cursul saptamanii viitoare, la care "vor colabora reprezentanti ai PP-DD cu ceilalti reprezentanti ai opozitiei, ai PDL in mod special".

"In cazul USL sunt deja voci care au spus ca vor sustine proiectul noastru si ne asteptam ca si in cazul motiunii simple sa fie mai multe voturi decat cele de la PDL si PP-DD. Ne asteptam la o colaborare din partea UDMR si la o colaborare a unor parlamentari liberali si, desigur, a unor parlamentari PSD", a mai spus Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.