Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL, ca propunerea Uniunii la modificarea legislatiei electorale priveste limitarea numarului de parlamentari la 300 de deputati, alesi proportional, si 100 de senatori, alesi uninominal, si diferentierea clara a atributiilor celor doua Camere.

"In cadrul Comisiei de Cod electoral, am reafirmat pozitia USL. Ne dorim o Camera a deputatilor cu un numar maxim de 300 de deputati, de principu alesi pe vot proportional, si cu principale atributii care tin de buget, de legile principale, si un Senat format din 90 - maxim 100 de senatori alesi uninominal pe baza reprezentarii judetelelor si regiunilor si care sa aiba ca principale atributii dezvoltarea regionala, politica externa si politica de aparare", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca prin aceste propuneri USL pastreaza principiul bicameralismului, dar reduce numarul de parlamentari printr-o limitare foarte clara.

"Vom face toate procedurile parlamentare mult mai rapide, pentru ca practic Camera va avea clar atributiile principale care tin de administrarea de zi cu zi, de controlul asupra Guvernului, iar Senatul are politica externa, politica de aparare si dezvoltare regionala", a adaugat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.