PDL va cere Parlamentului sa elaboreze o declaratie de presa prin care sa exprime pozitia oficiala fata de arborarea in Parlamentul Ungariei a steagului secuiesc.

"Vom cere Parlamentului Romaniei sa elaboreze o declaratie de presa, prin care sa aiba o pozitie oficiala in opozitie cu pozitia Parlamentului ungar", a declarat Cezar Preda, duminica, intr-o conferinta de presa.

El a explicat ca declaratia odata adoptata de plenul reunit, va fi adresata Parlamentului ungar.

"Noi maine (luni, n.r.), la Biroul Permanent National, vom face un draft de propunere, pe care il vom inainta Parlamentului si, in consens, toate partidele politice, va trebui sa iesim cu o declaratie de presa, o declaratie comuna, adresata Parlamentului ungar", a explicat democrat-liberalul, scrie mediafax.

Potrivit afirmatiilor sale, continutul acestei declaratii nu poate fi atributul numai al unui partid. "Noi vom face propunerile noastre, ce va iei din consensul partidelor politice in plenurile reunite vom vedea", a subliniat el.

Deputatul a mentionat ca Parlamentul Romaniei, asa cum este el contruit, "in spirit european", nu a reactionat pana in acest moment la ceea ce s-a intamplat in legatura cu acest subiect.

"A fost, din punctul meu de vedere, picatura care a umplut paharul pozitia Parlamentului ungar si, ca raspuns, Parlamentul Romaniei trebuie sa aiba o dezbatere de urgenta si sa pozitioneze la modul in care Romania, prin Parlamentul sau, vede rezolvarea acestei probleme", a declarat prim-vicepresedintele PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.