Liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat, miercuri, ca PDL va contesta Statutul parlamentarilor la Curtea Constitutionala deoarece, in opinia democrat-liberalilor, Statutul are "mari defecte" de constitutionalitate.

"Grupurile reunite unde se afla si reprezentantii parlamentari ai FC am decis contestarea la CCR a legii privind statutul parlamentarilor, textul este in momentul acesta in elaborare si va avea contributii atat de la PDL cat si de la FC", a declarat Ungureanu, potrivit realitatea.net.

Intrebat pe ce argumente se bazeaza contestatia, senatorul a afirmat ca Statutul votat miercuri are "mari defecte" de constitutionalitate.

"Va pot spune doua dintre chestiunile care oricum vor fi detaliate in acest text. Dincolo de faptul ca Statutul in opinia noastra, Statutul votat astazi are mari defecte de constitutionalitate- sesizarea noastra va face referinta la ele- intentionam sa clarificam o data definitia incompatibilitatii. In opinia noastra conflictul de interese, dovedirea conflictului de interese trebuie sa genereze incompatibilitate, deci pierderea mandatului. Si un al doilea exemplu, in ceea ce priveste imunitatea noi nu suntem de acord cu ideea ca imunitatea parlamentara trebuie sa aiba o asemenea defiinitie extinsa. Credem ca imunitatea parlamentara trebuie aplicata exclusiv declaratiilor politice", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

"Suntem constienti de faptul ca exista un articol constitutional care se refera la imunitatea parlamentara. Vom avea prilejul sa cerem modificarea acelui articol constitutional in momentul in care va intra in dezbatere tot textul Constitutiei, dar pana atunci incercam sa facem tot ceea ce se poate pentru a arata prin aceasta sesizare la CCR cate defecte are Statutul votat astazi", a mai adaugat liderul FC.

Citeste si: Termenul de contestare a raportului ANI, majorat de la 15 la 45 de zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.