Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat, miercuri, cu 298 de voturi "pentru", 101 voturi "impotriva" si 36 de abtineri, Raportul la cererea de examinare a presedintelui Traian Basescu la Statutul parlamentarilor.

Potrivit mediafax.ro, Comisia pentru Statut a facut modifcarile propuse la raportul initial asupra Statutului senatorilor si deputatilor.

Termenul in care un parlamentar poate contesta un raport al ANI pe incompatibilitate a fost majorat de la 15 la 45 de zile, aceasta modificare fiind votata in plen cu 294 de voturi "pentru", 101 "impotriva" si 16 abtineri.

Senatorul PDL Cristian Radulescu a afirmat ca democrat-liberalii se opun acestei modificari deoarece se introduce un termen de 45 de zile care face o diferenta fata de termenul de 15 zile prevazut de Codul de procedura civila pentru toti cetatenii si creeaza o diferentiere intre parlamentari si ceilalti cetateni.

Citeste si: Statutul deputatilor si senatorilor, retrimis la Comisie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.