Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat, miercuri, referitor la scandalul carnii de cal, ca apreciaza reactia autoritatilor romane in acest caz si i se pare normal ca un stat sa nu fie acuzat si sa ii fie afectata credibilitatea doar pe baza de vorbe si speculatii de presa.

"Mi se pare normal ca un stat membru care nu are o vina sa nu fie acuzat doar pe vorbe sau speculatii privind un anumit subiect, doar pentru ca are un anumit nume acest stat membru sau altul", a afirmat Ciolos, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca aceeasi reactie a avut si in cazul de acum doi ani privind castravetii infectati, cand unele state membre au fost acuzate pe nedrept de alte state UE.

"Si tocmai de aceea mi se pare normala, fireasca, reactia autoritatilor Romaniei vizavi de reactia altor state membre sa nu se lanseze in presa acuzatii care pot avea un impact economic si care se bazeaza deocamdata doar pe speculatii si pe ce spune unul sau altul", a subliniat oficialul european.

De asemenea, Ciolos a mentionat ca apreciaza reactia autoritatilor romane care au dat dovada de transparenta.

"Eu am apreciat faptul ca Romania a preluat imediat cazul, chiar fara sa fie semnalata oficial de vreo instanta sau institutie europeana, a facut verificarile pe baza elementelor pe care le avea, a prezentat public si direct statelor membre respective rezultatul verificarilor celorlalte. Stiu ca domnul ministru Constantin a avut inclusiv discutii telefonice cu cativa colegi din statele membre. Transparenta de care a dat dovada este un prim element care sa ii dea credibilitatea ca este in masura sa gestioneze o astfel de situatie", a afirmat Ciolos.

Totodata, el a tinut sa sublinieze ca doar a fost informat de oficialii romani despre evolutia cazului si verificarile facute, iar mai multe lamuriri sunt asteptate de la reuniunea care va avea loc in aceasta dupa-amiaza la Bruxelles, intre comisarul pentru sanatate si protectia consumatorului, Tonio Borg, si ministrii agriculturii si sigurantei alimentare din statele membre, unde se vor analiza informatiile la zi si masurile care se impun.

Citeste si:
Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Grecia. Subiectele...
Klaus Iohannis efectuează o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.