Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea de aprobare a OUG privind cresterea pensiilor.

Potrivit comunicatului de presa emis de Administratia Prezidentiala, Basescu a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Astfel, pensionarii vor primi pensii indexate cu patru procente. Conform proiectului de lege, in 2013 valoarea punctului de pensie este de 762,1 lei.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca banii sunt prevazuti in bugetul pentru 2013.

"Pensionarii vor primi banii in cursul lunii februarie, odata cu venirea pensiilor. In februarie, vor primi pensia inclusiv cu diferenta pe luna ianuarie. Banii sunt prevazuti in buget pe anul acesta. Daca economia se revigoreaza, speram la o crestere a numarului de locuri de munca, una care sa aduca mai multe contributii. Este bine ca am putut sa respectam legea", a declarat Campeanu, la Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.