Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inainte de BPN, ca protocolul semnat cu presedintele Traian Basescu este inca valabil, el aratand ca seful statutului nu a incalcat in vreun fel acordul de colaborare interinstitutionala.

Intrebat daca mai e valabil protocolul cu Traian Basescu, Ponta a raspuns: "Da, de ce sa nu functioneze? Nu am spus asa ceva. Luati-va dupa gandurile mele, nu dupa gandurile altcuiva. Eu doar am explicat niste lucruri, care tin foarte clar de modul in care Romania nu a obtinut ceea ce si-a propus in ceea ce priveste bugetul 2014-2020 si de faptul ca trebuie sa nu cadem exact in capcana pe care cred ca si presedintele o acuza in urma cu ceva timp, de a lasa sa fie legat accesul nostru absolut corect si meritat in Schengen de MCV. Nu a fost acolo un acord ca ii pacalim pe oameni si sa spunem ca am obtinut mult cand nu am obtinut sau ca nu mai intram in Schengen. Asa incat lucrurile sunt clare".

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a precizat, referindu-se la prevederea din acord care cerea politete si decenta in declaratii, ca el a fost "foarte politicos" si ca nu il intereseaza daca presedintele a procedat similar.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminica seara, ca acordul de colaborare semnat cu presedintele Traian Basescu ramane in vigoare si este unul important pentru Romania desi considera ca multe dintre elementele din document privind pozitia care trebuie adoptata de Romania in probleme externe nu mai sunt valabile.

Seful Guvernului s-a referit astfel la prevederile din acord privind legarea aderarii la Schengen de Mecanismul de Cooperare si Verificare si bugetul comunitar al Romaniei pentru perioada 2014-2020.

"Ce am stabilit in pactul de colaborare nu mai e valabil. Ce am stabilit legat de MCV si de aderarea la Schengen nu a fost respectat, ce am stabilit sa obtinem la Bruxelles nu am obtinut", a spus Ponta la RTV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.