PDL va contesta Legea bugetului pe 2013 la Curtea Constitutionala, cel mai probabil vineri, din cauza abuzului majoritatii parlamentare in procedura dezbaterii si votarii bugetului, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raluca Turcan, vicepresedinte al formatiunii democrat-liberale.

"Se elaboreaza aceasta contestatie, cel mai probabil azi vom depune contestatia. Aceste abuzuri constau in prelungirea programului de dezbatere si vot al bugetului in mod neregulamentar peste timpul votat initial, lipsa cvorului la votarea bugetelor Educatiei, Sanatatii, Economiei, lipsa de cvorum contestata de noi la miezul noptii cand ne-am retras din sala. De asemenea, contestam pentru ca a fost o situatie fara precedent inregistrata in functinarea Camerei Deputatilor, generata de netrimiterea amendamentelor opozitiei, care fusesera respinse de Comisiile buget-finante, la dezbaterea din plen", a explicat Raluca Turcan.

Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, in favoarea adoptarii proiectului de act normativ propus de Guvern pronuntandu-se, oficial, 309 senatori si deputati si fiind inregistrate 108 voturi "impotriva".

Citeste si: Bugetul a fost adoptat fara a intruni numarul necesar de voturi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.