Karl Lagerfeld a murit la varsta de 85 de ani, informeaza Le Figaro.

Karl Lagerfeld, omul care a revitalizat casa Chanel, si care s-a remarcat precum creator de geniu, personaj enigmatic si designer exigent, a incetat din viata, noteaza stirileprotv.ro.

Karl Lagerfeld a fost renumit pentru excentricitatile sale. Presa internationala a relatat ca renumitul designer german a angajat in 2012 un chelner, a carui singura sarcina era aceea de a-l urma la petreceri, purtand in spatele sau un pahar cu Pepsi Max pe o tava din argint.

Cine a fost Karl Lagerfeld

Pe numele complet Karl Otto Lagerfeld, el s-a nascut la Hamburg, pe data de 10 septembrie 1933, el fiind designer vestimentar si fotograf german.

Citeste si: Karl Lagerfeld: 10 lucruri mai putin stiute despre excentricul designer, supranumit Kaiserul modei

Karl Lagerfeld s-a numarat printre cei mai importanti creatori de moda ai sfarsitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de moda, printre care Chanel, unde a fost designer principal, aflandu-se la la conducerea departamentului de creatie al casei de moda din anul 1983, dar si Chloé si Fendi.

La casa de moda Fendi a fost director de creatie din 1965. In rest a mai colaborat si cu Jean Patou (1958 - 1963), H&M (2004), Hogan (2011) si Macy’s (2011).

Excentricitatile lui Karl Lagerfeld

Choupette, pisica birmaneza a a lui Karl Lagerfeld a fost extrem de resfatata de creatorul de moda, animalul de companie avand la dispozitie un avion personal si doua ingrijitoare.

In anul 2014, Choupette a castigat aproape 3 milioane de euro dupa numai doua aparitii in reclame: una dintre ele la produse cosmetice, cealalta la Opel Corsa.

Lagerfeld sustinea ca birmaneza este un animal prea sofisticat pentru a aparea in spoturi la hrana pentru pisici, conform adevarul.ro.

Karl Lagerfeld a lipsit la prima prezentare a casei Chanel la Saptamana Modei de la Paris

Designerul Karl Lagerfeld a absentat in lua ianuarie la prima prezentare a unei colectii haute couture a casei Chanel in cadrul Saptamanii Modei 2019, realizata intr-un decor care a imitat o vila italiana cu piscina, instalata sub cupola din sticla a Grand Palais din Paris, potrivit AFP.
Citeste si:
Ce laptop alegi ca designer? Un Mac sau unul cu Windows?
Ce laptop alegi ca designer?...

In mod neasteptat pentru o prezentare de moda, cand niciun cuvant nu perturba show-ul, unul dintre organizatori a anuntat dupa prezentarea ultimei creatii vestimentare - o mireasa in costum de baie si un voal argintiu stralucitor - ca designerul Karl Largerfeld nu se afla in sala, dar ca va fi prezent la cea de-a doua defilare a casei Chanel, prevazuta pentru marti dupa-amiaza.

Designerul octogenar a lasat-o pe directoarea sa de atelier si adjuncta lui, Virginie Viard, sa prezente aceasta colectie inspirata din secolul al XVIII-lea in fata spectatorilor invitati, in randurile carora s-au aflat regizoarea americana Sofia Coppola, fostul model si creatoarea de moda Ines de la Fressange si actrita franceza Carole Bouquet, conform Agerpres.

Mai multi purtatori de cuvant ai casei Chanel, contactati de jurnalistii de la AFP, nu au dezvaluit motivul acestei absente.

"Era obosit in aceasta dimineata",
a precizat totusi un purtator de cuvant al casei franceze, citat de site-ul online Women's Wear Daily (WWD).

Un critic de moda a declarat pentru AFP ca nu isi aminteste ca designerul Karl Lagerfeld sa fi lipsit de la o prezentare Chanel la Paris pe durata celor peste 40 de ani de cand creatorul german lucreaza pentru aceasta casa de moda.

Citeste si:
Reinventează-ți stilul cu sneakerși premium
Reinventează-ți stilul cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.