LifeStar 18 Mai 2018 17:47 de Clara Vacaru
Marcel Iures, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan, Eric Aradits, Adela Vrinceanu-Celebidachi alaturi de presa, publicul cinefil si de alti membri ai echipei de filmare au sarbatorit impreuna, aseara, lansarea filmului „Octav” pe DVD, la libraria Carturesti Carusel, din centrul vechi al Capitalei.

Evenimentul a fost deschis de catre actrita principala a filmului, Alessia Tofan, care a rememorat momentele placute de pe platourile de filmare, exprimandu-si inca o data dragostea pentru aceasta profesie, actoria.

Au vorbit apoi Eric Aradits si Marcel Iures, care s-a declarat placut surprins de evolutia filmului, declarandu-si bucuria de a descoperi ca „Octav” are un destin frumos, facand referire la faptul ca acest DVD a fost lansat la cererea publicului.

Regizorul Serge Ioan Celebidachi a incheiat seria discursurilor, multumind cu recunostinta publicului roman, care face posibil ca povestea „Octav” sa continue, cat si celor prezenti la evenimentul gazduit de libraria Carturesti Carusel, din centrul vechi al Bucurestiului.

Seara s-a incheiat cu o sesiune de autografe oferita de catre Marcel Iures, Serge Ioan Celebidachi, Alessia Tofan si Eric Aradits celor prezenti.

DVD-ul va putea fi cumparat de pe website-ul oficial al filmului www.filmuloctav.ro si din reteaua Carturesti, la pretul de 49.9 lei.

Discul contine imagini inedite (de exemplu, povestea pe larg a modului in care s-a lucrat pentru acest film), care vor fi publicate in exclusivitate doar pe DVD, cat si o brosura tiparita cu informatii si fotografii detaliate despre productia cinematografica regizata de Serge Ioan Celebidachi.

O surpriza placuta pentru public va fi faptul ca 1 din 100 de DVD-uri „Octav”, puse la vanzare, va contine deja semnatura actorului Marcel Iures.

Povestea filmului Octav

Filmul „Octav” spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.
Citeste si:
Cele mai bune filme in 2011
Cele mai bune filme in 2011

Lung-metrajul „Octav”, o coproductie Romania - Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, producator Adela Vrinceanu Celebidachi, a primit de la lansare pana in prezent numeroase premii si nominalizari internationale si nationale, dupa cum urmeaza:

Festivalul International de Film de la Beijing
Singurul film romanesc aflat pe lista nominalizatilor pentru Tiantan Awards 2018

Los Angeles Film Awards, 2018
Selectie in competitia oficiala

Hollywood Boulevard Film Festival, 2018
Selectie in programul oficial al festivalului

Calcutta International Cult Film Festival, India 2018
Cel mai bun film al lunii ianuarie 2018, sectiunea Narrative Feature

Virgin Spring Cinefest, India, februarie 2018
GOLD AWARDS: Debut Filmmaker, Best Director (Serge Ioan Celebidachi), Narrative Feature, Best Cinematography
SILVER AWARDS: Best Actor (Marcel Iures), Best Producer
BRONZE AWARDS: Best Actress (Alessia Tofan), Best Music Score
HONOURABLE MENTION AWARDS: Best Sound Design

Citeste si:
Vrem si noi un asemenea birou pe roti!
Vrem si noi un asemenea birou...

Montreal World Festival Film 2017, Canada
Nominalizat la sectiunea Focus on World Cinema

Cairo International Film Festival 2017, Egipt
Nominalizat la sectiunea International Panorama

PREMIILE GOPO 2018
Premiul Publicului, pentru cei mai multi spectatori in cinema

Mai multe detalii despre filmul „OCTAV” se gasesc si pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.co/filmul.octav


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.