Amelia Thompson, unul dintre copiii supravietuitori ai atentatului din timpul concertului Arianei Grande de anul trecut in Manchester, se afla printre invitatii la nunta printului Harry cu logodnica sa, Meghan Markle, din data de 19 mai, informeaza Reuters.

Fetita in varsta de 12 ani a crezut ca este vorba despre o gluma atunci cand mama sa i-a spus ca a fost invitata la Castelul Windsor. ''Ma intrebam 'Face cineva glume pe seama mea?' Dar apoi am aflat mai multe detalii si mi-am zis 'se intampla cu adevarat''', a marturisit miercuri Amelia. ''Nu stiam ce sa spun. Am ramas fara cuvinte''.

Luna trecuta, printul Harry, al cincilea in linia de succesiune la tronul britanic, si actrita Meghan Markle au anuntat ca vor invita 1.200 de persoane ''membri ai publicului larg" la ceremonia casatoriei lor din 19 mai, in parcul Castelului Windsor, resedinta reginei Elisabeta a II-a, situata in vestul Londrei.

Printre acestia se vor afla tineri care au dovedit abilitati de lideri sau au initiat actiuni in beneficiul comunitatilor din care fac parte, au precizat reprezentantii printului Harry, scrie Agerpres.

Mama Ameliei, Lisa Newton, spune ca a propus-o pentru a se afla pe lista de invitati la nunta regala pe fiica ei, care se afla la concertul Arianei Grande de la Manchester Arena, in mai anul trecut, cand un terorist sinucigas a comis un atentat cu bomba.

Atacul s-a soldat cu 22 de decese, printre care sapte copii, si cu 500 de raniti.

''A trecut prin multe, iar ultimii ani au fost destul de dificili, iar dupa atacul de la Manchester a fost foarte greu'', a spus Newton.

''Am propus-o pe Amelia... apoi am primit un email joi seara destul de tarziu si... nu mi-a venit sa cred. Apoi i-am dat telefonul Ameliei, nu stiuse nimic pana atunci, asa ca atunci cand a primit telefonul credea ca cineva rade de ea, ca este o gluma'', apus mama Ameliei.

Mama fetitei a primit de asemenea o invitatie, dar a cedat-o unei femei a carei nepoata a fost ucisa in atac.

''Amelia a vrut sa faca acest lucru. Este lucrul corect si va face o alta familie fericita'', a spus Newton.

Citeste si:
Ema Uta și Alex Bodi s-au despărțit: „Nu pot să spun că nu mi-a...
Ema Uta și Alex Bodi s-au...

Nici premierul britanic Theresa May, nici presedintele american Donald Trump nu se numara printre cei 600 de invitati la nunta regala, care va fi oficiata la capela St George a Castelului Windsor, si la receptia care va urma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.