Biroul de presa de la Palatul Kensington a anuntat marti ca nu va exista "o lista oficiala a liderilor politici" invitati la nunta printului Harry cu actrita americana Meghan Markle, excluzandu-i astfel din randul invitatilor, potrivit interpretarilor date de companiile mass-media, pe prim-ministrul britanic Theresa May si pe presedintele american Donald Trump, informeaza AFP.

"S-a decis ca o lista oficiala a liderilor politici - britanici si internationali - nu este necesara pentru nunta printului Harry si cu doamna Markle", a declarat un purtator de cuvant al Palatului Kensington intr-un comunicat.

Pozitia ocupata de printul Harry in ierarhia casei regale britanice, al cincilea in ordinea de succesiune la tron, dupa tatal lui - printul Charles -, fratele lui mai mare - printul William - si cei doi copii ai printului William, ofera evenimentului un caracter mai putin diplomatic decat nunta printului William cu Kate Middleton in 2011.

Cu acea ocazie, prim-ministrul britanic din epoca, David Cameron, mai multi membri ai guvernului britanic si sefi ai unor state din Commonwealth au fost invitati la ceremonie, scrie Agerpres.

De aceasta data, aproximativ 2.640 de persoane au fost invitate in parcul Castelului Windsor pentru a asista la momentul sosirii printului William, a logodnicei sale si a invitatilor lor, dar si la procesiunea plimbarii intr-o caleasca a mirilor, care vor pleca intr-o trasura regala din fata acestui castel, a anuntat Palatul Kensington in luna martie.

Printre invitati se vor afla 1.200 de "membri ai publicului larg", cu varste diferite si din categorii sociale diverse, provenind din toate regiunile Marii Britanii, 200 de membri ai unor organizatii de caritate, 610 de membri ai comunitatii locale din Windsor, 100 de elevi de la scolile din localitatile invecinate si 530 de angajati ai casei regale.

Printul Harry si Meghan Markle, care se vor casatori pe 19 mai, au cerut admiratorilor sa nu le ofere cadouri de nunta, ci sa faca donatii in beneficiul unor organizatii caritabile.

Relatia cuplului princiar, intr-un roman grafic

Admiratorii familiei regale din Marea Britanie care asteapta cu nerabdare nunta printului Harry cu actrita americana Meghan Markle, ce va avea loc luna viitoare, vor putea sa descopere detalii insolite despre relatia cuplului princiar prin intermediul unui roman grafic ce a fost publicat recent, relateaza Reuters.

Printul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a si al cincilea in ordinea de succesiune la tronul britanic, se va casatori cu Meghan Markle pe 19 mai la Castelul Windsor, un palat care este resedinta oficiala a regilor si a reginelor din Marea Britanie de aproape o mie de ani. Cei doi tineri au fost intampinati de multimi impresionante de admiratori in timpul angajamentelor lor publice, dupa ce si-au anuntat logodna in noiembrie 2017.
Citeste si:
Cum s-au pregătit Ionuț Rusu și George Tănase pentru America...
Cum s-au pregătit Ionuț Rusu...

Acest roman grafic, intitulat "The Royals: Prince Harry & Meghan Markle", este disponibil in trei versiuni: un volum traditional de benzi desenate cu 26 de pagini, un roman grafic in format hardback cu 40 de pagini si o editie de nunta, ce are o coperta speciala realizata de artistul Joey Mason.

Joey Mason a devenit cunoscut gratie colaborarilor sale la mai multe proiecte editoriale, precum "My Little Pony: The Movie", "Green Lantern: The Animated Series" si volumele de benzi desenate din seria "Scooby-Doo".

Romanul grafic dedicat printului Harry si actritei Meghan Markle este publicat de editura americana TidalWave Productions, care a lansat benzi desenate dedicate si altor membri ai casei regale britanice, inclusiv printului William si ducesei de Cambridge, inainte de nunta lor din 2011.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Noul volum dezvaluie detalii din viata printului Harry, inclusiv despre cariera lui militara, dar si despre copilaria lui Meghan Markle, care provine dintr-o familie birasiala, divortul ei si cariera sa de actrita. Volumul contine si un capitol dedicat mortii mamei printului Harry, printesa Diana.

Cartea descrie circumstantele in care Harry si Meghan s-au cunoscut in 2016 prin intermediul unui prieten comun si detalii despre o vacanta petrecuta de ei in Botswana. Nu sunt uitate nici detaliile despre logodna cuplului si despre bijuteriile lui Meghan Markle, al carei inel de logodna include cateva diamante care au apartinut printesei Diana.

Printul Harry si Meghan Markle au invitat la nunta lor 600 de oaspeti si au cerut admiratorilor sa nu le ofere cadouri, ci sa faca donatii in beneficiul unor organizatii caritabile.

Citeste si:
Theresa May si-a anuntat demisia
Theresa May si-a anuntat demisia

Nunta cuplului princiar britanic va fi cel mai probabil intens mediatizata, la fel cum s-a intamplat in 2011 cu ocazia casatoriei printului William cu Kate Middleton, care a fost urmarita la televizor de peste 2 miliarde de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.