Un judecator indian a decis sambata eliberarea pe cautiune a superstarului bollywoodian Salman Khan, condamnat joi la cinci ani de inchisoare pentru impuscarea ilegala, in 1998, a unor antilope dintr-o specie protejata, informeaza AFP.

Actorul, unul dintre cei mai bine platiti din lume, urmeaza sa paraseasca inchisoarea Jodhpur din Rajasthan (vestul Indiei) pe parcursul zilei, potrivit presei locale.

Mahesh Bora, unul dintre avocatii starului de cinema indian, a declarat presei ca a fost ceruta o cautiune de 50.000 de rupii (770 de dolari).

Salman Khan, in varsta de 52 de ani, unul dintre cei mai in voga actori ai industriei de la Bollywood, fusese gasit vinovat joi dimineata de un tribunal din Rajasthan pentru vanarea unor antilope dintr-o specie rara, in urma cu 20 de ani.

Avocatii sai au anuntat imediat ca vor face apel, ceea ce are ca efect suspendarea aplicarii pedepsei si deschide calea pentru eliberarea conditionata..

Salman Khan, care a pledat nevinovat in acest proces, a avut in mod repetat probleme cu justitia din tara sa, informeaza Agerpres.

In 2015, starul indian a obtinut in apel o rasunatoare achitare in procesul in care fusese judecat pentru moartea unei persoane fara adapost, decedata in 2002 la Mumbai. In acel proces, actorul fusese acuzat ca a strivit victima sub rotile automobilului sau si ca a fugit de la locul accidentului. O procedura judiciara de contestare a respectivei decizii este in prezent examinata de Curtea Suprema a Indiei.

Intr-un alt caz, petrecut in aceeasi perioada si in aceleasi circumstante cu braconajul de antilope, Salman Khan a fost pus sub acuzare pentru faptul ca ar fi ucis ilegal gazele protejate prin lege. Acele partide de vanatoare au starnit nemultumirea comunitatii din Rajasthan, ai carei reprezentanti se considera aparatorii faunei locale - acestia depunand o plangere impotriva actorului.

Condamnat in prima instanta in dosarul gazelelor, starul bollywoodian, caruia fanii ii spun cu afectiune "bhai" ("frate" in hindi, n.r.), a fost achitat in apel.

Toate aceste probleme cu justitia nu afecteaza insa veniturile starului in box office-ul bollywoodian. Cel mai recent film al sau, intitulat "Tiger Zinda Hai" ("Tigrul este viu"), a obtinut incasari de 85 de milioane de dolari.

Citeste si:
Sorin Oprescu: "Vreau să trăiesc ca să pot să demonstrez că...
Sorin Oprescu, eliberat pe...

Potrivit revistei Forbes, Salman Khan a castigat in 2017 37 de milioane de dolari, ocupand locul al doilea in topul celor mai bine platiti actori de la Bollywood, dupa Shah Rukh Khan. De altfel, Salman Khan si Shah Rukh Khan fac parte din topul 10 al celor mai bine platiti actori din intreaga lume.

Sambata, numerosi fani ai superstarului, adunati in fata tribunalului, au scandat numele sau in sunet de tobe, dupa anuntul eliberarii sale iminente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.