Garana Jazz Festival anunta cea de-a 22-a editie care va avea loc intre 12 si 15 iulie, in judetul Caras-Severin. Cu un public international din ce in ce mai numeros, Garana, satul dintre munti, va gazdui patru zile de concerte si experiente muzicale dedicate pasionatilor de jazz.

Sunete, voci si instrumente din Coreea, Suedia, Cuba, Italia, SUA, Franta, Israel, Germania si Norvegia fac parte din line-up-ul editiei cu numarul 22. Biletele si abonamentele pot fi cumparate pe www.garana-jazz.ro/bilete/ sau www.bilete.ro.

Un nou super-grup si-a facut aparitia pe scena mondiala de jazz. Trei stele ale jazzului scandinav - pianistul norvegian Bugge Wesseltoft si suedezii Dan Berglund la contrabas si Magnus Öström la baterie - au pus de curand bazele unui trio de exceptie. Garana Jazz Festival are bucuria de a gazdui unul dintre primele concerte ale trioului Rymden.

Unul dintre cei mai populari muzicieni ai Cubei si cel mai efervescent pianist al generatiei sale revine in Romania cu o prezenta speciala la Garana. Roberto Fonseca aduce pe scena cel mai nou album, ABUC, care exploreaza originile jazz-ului din Cuba, „Tierra Santa”. Pentru ca muzica lui Fonseca trebuie traita cu aceeasi pasiune cu care este cantata, seara de sambata e dedicata contrastelor – american jazz, world music, bolero si son cubano intr-un singur concert mult asteptat.



Solista sud-coreeana Youn Sun Nah, unica prin simplitate si improvizatie, va fi prezenta pe scena alaturi de chitaristul suedez Ulf Wakenius, fost membru in Oscar Peterson Quartet. Youn Sun Nah, voce cunoscuta la festivalurile din toata lumea, isi va promova in premiera albumul lansat in 2017, She Moves On.

Apreciat pianist italian al ultimului deceniu, Kekko Fornarelli va fi prezent pe scena Garana Jazz Festival alaturi de membrii trioului cu care in martie anul acesta a lansat un nou album - Abaton. Dupa concertul extraordinar gazduit de Garana Jazz Festival acum 3 ani, organizatorii propun publicului o alta intalnire speciala cu Stefano Battaglia Trio. Pianistul Stefano Battaglia, contrabasistul Salvatore Maiore si bateristul Roberto Dani reusesc sa ofere ascultatorilor prezenti la concertele lor o experienta intensa si complexa, greu de sters dintre amintiri. Acestia par sa construiasca, de la un concert la altul, un limbaj doar al lor, marcat de o amprenta emotionala puternica si o stilistica originala.

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Multiplu premiat al ECHO Jazz, trompetistul si pianistul german Sebastian Studnitzky va prezenta publicului din Poiana Lupului proiectul sau KY-organic, rezultatul cautarilor lui artistice din ultimii ani si titlul ultimului sau album, lansat in 2017. Sub titulatura KY, muzicianul a dezvoltat de-a lungul a 6 ani un proiect valoros ce contine straturi si sonoritati diverse, precum si experimentari melodice. Studnitzky combina virtuozitatea la pian cu sunetul aparte al trompetei, iar compozitiile sale au o claritate si o tonalitate invaluitoare, fiind, in acelasi timp, sofisticate. Improvizatii inspirate, armonii indie pop, ritm si romantism, toate definesc un stil distinct cu priza la publicul avizat de jazz.

Potrivit unui comunicat remis 9am, trei muzicieni europeni cu personalitati puternice si complementare vor canta la Garana sub numele BANDES ORIGINALES. Violoncelistul francez Vincent Courtois si saxofonistii Daniel Erdman (Germania) si Robin Fincker (Franta) aduc la viata cel mai recent album, o experienta muzicala cinematica, inspirata de muzica de film creata de acestia. Va fi o calatorie libera si riguroasa in lumea cinemaului cunoscut de noi, un soi de reverie muzicala foarte personala.

Citeste si:
Clasicul film erotic Emmanuelle va fi disponibil pe Netflix în luna...
Clasicul film erotic...

Violonistul polonez Adam Baldych vine la Garana alaturi de grupul norvegian Helge Lien Trio si saxofonistul Tore Brunborg, cu noul album ”Brothers”, menit sa celebreze amintirea fratelui sau.

La editia 2018, concertele Garana Jazz Festival se vor desfasura pe trei scene: in Poiana Lupului, Biserica Catolica din satul Valiug si Hanul La Rascruce, locul in care a avut loc prima editie a festivalului, in urma cu 22 de ani. Mai multe detalii despre cazare, transport si experienta Garana sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.