Proiectia filmului "120 de batai pe minut" de la Muzeul Taranului Roman (MTR) din Capitala a fost intrerupta de un grup de persoane care purtau pancarte, icoane si steaguri tricolore.

Oamenii, deranjati de mesajul filmului (care dezbate tema homosexualitatii), purtau pancarte pe care scria "Romania nu e Sodoma si Gomora" si "Hey Soros, leave them kids alone" si au inceput sa cante "Mantuieste, Doamne, poporul tau" si Imnul Romaniei.

Ei si-au motivat gestul precizand ca "un film cu acest subiect este inadmisibil sa fie proiectat" la MTR, pentru ca "este un film despre homosexuali", iar "taranul roman e crestin ortodox".

Dupa o jumatate de ora, acestia au plecat si au fost legitimati, la iesite, de politistii sositi si ei la fata locului.

Un incident similar a avut loc la Muzeul Taranului Roman si in 2013, in timpul unei proiectii asemanatoare, scrie stirileprotv.ro.

120 de batai pe minut este castigatorul marelui premiu al juriului la Cannes 2017. Filmul prezinta actiunile organizatiei civice ACT UP din Franta anilor 90 si activismul acesteia privind accesul persoanelor homosexuale infectate cu HIV la tratament, despre constientizare, despre iubire si moarte.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.