Enrique Iglesias a dat in judecata Universal Music, sustinand ca ii sunt datorate 50% din castigurile realizate de muzica lui pe platformele de streaming si acuza Universal ca nu i-a dat decat o mica parte din suma care i se cuvenea. 

Artistul international a semnat cu Universal Music in 1999 si si-a reinnoit contractul in 2010. Atat in primul contract, cat si in cel de-al doilea era specificat faptul ca descarcarile digitale vor fi recompensate la fel ca albumele vandute.

Nu era specificata o rata pentru streaming, astfel ca Iglesias s-a considerat indreptatit sa primeasca jumatate din castiguri, potrivit digi24.ro.

In procesul intentat, artistul acuza casa de discuri ca a facut deduceri care nu se justifica si a adaugat taxe suplimentare, fara sa le precizeze. Compania a refuzat sa ofere o evidenta contabila, atunci cand Iglesias a solicitat acest lucru, in martie 2017.

In 2015, Enrique Iglesias a semnat cu Sony.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.