Legendarul jucator de baschet american Kobe Bryant si-a adaugat in palmares o nominalizare la Oscar pentru un scurtmetraj animat pe care la co-regizat. Dar aceasta onoare nu este pe placul tuturor, in contextul scandalului Weinstein, deoarece sportivul a fost acuzat de viol, relateaza AFP miercuri.

Bryant a fost nominalizat marti la Oscar pentru desenul animat ''Dear Basketball", care adapteaza pe marele ecran o scrisoare de dragoste pentru sportul sau, scrisa de fostul star al echipei Los Angeles Lakers la momentul retragerii sale.

De la anuntarea nominalizarii, criticile au curs, totusi, amintind de antecedentele de abuz sexual ale jucatorului, in conditiile in care miscarile Times 'Up si #MeToo s-au angajat sa schimbe cultura sexista in sectorul american de divertisment si dincolo de acesta.

Hollywoodul este inca socat de afacerea Harvey Weinstein, producatorul candva atotputernic, acuzat de hartuire, agresiune sexuala sau viol de peste 100 de femei.

"Felicitari, Academia tocmai a nominalizat un barbat acuzat de viol", a declarat ironic Melissa Silverstein, fondatoare a organizatiei ''Women and Hollywood'', care promoveaza o mai mare echitate in industria cinematografica.

"Ce naiba i-a apucat pe alegatorii Oscarilor?", s-a intrebat la randul ei criticul de film April Wolfe.

In 2003, o tanara de 19 ani, angajata a unui hotel, l-a acuzat pe Kobe Bryant ca a agresat-o sexual intr-un hotel din Colorado. Cel vizat a fost arestat si apoi eliberat.

Intr-o conferinta de presa, el a recunoscut public o relatie adultera, dar a negat violul. Plangerea nu a fost urmata de urmarirea penala si s-a ajuns la un acord intre parti inaintea unui proces civil, scrie Agerpres.

Bryant este considerat una dintre cele mai mari vedete ale NBA si unul dintre cei mai buni jucatori din istoria Ligii nord-americane de Baschet.

De la izbucnirea scandalului din jurul lui Harvey Weinstein, multi barbati proeminenti de la Hollywood au cazut de pe piedestal, precum Kevin Spacey, indepartat din distributia filmului ''All the Money in the World'' (Pentru toti banii din lume, 2017) si inlocuit cu putin timp inainte de lansare de Christopher Plummer, care a fost nominalizat la Globul de Aur si la Oscar pentru acest rol.

Un alt exemplu este actorul James Franco, incoronat cu Globul de Aur pentru rolul din "The Disaster Artist", dar de atunci a fost coplesit de acuzatii de comportament sexual abuziv si este absent de pe lista nominalizarilor la Oscaruri.

Citeste si:
Mihai Morar se laudă cu un nou succes profesional. FAIN & SIMPLU...
Mihai Morar se laudă cu un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.