Doua dintre cele mai puternice voci care au vorbit in scandalul abuzurilor sexuale denunta ipocrizia colegilor de breasla care au participat la gala acordarii Globurilor de Aur din acest an, scrie DPA.

Actritele Rose McGowan si Asia Argento - ale caror relatari au socat industria cinematografica anul trecut, atunci cand l-au acuzat pe producatorul Harvey Weinstein de agresiune sexuala - au sustinut luni ca nu au fost invitate la ceremonia de premiere de duminica.

Afirmatiile lor vin in contextul in care nume mari din industria divertismentului, cum ar fi Oprah Winfrey (care "se gandeste activ" la o candidatura la presedintia SUA, potrivit CNN, care citeaza doi prieteni apropiati, sub acoperirea anonimatului), Nicole Kidman sau James Franco, au ales tinute de culoare neagra la acest eveniment, in semn de protest fata de inegalitatea de gen si de abuzurile comise impotriva femeilor, scrie Agerpres.

Cu toate acestea luni, McGowan a denuntat "ipocrizia Hollywood-ului", atunci cand ca a redistribuit pe Twitter o postare a Asiei Argento, in care aceasta scria "Sa nu uite nimeni ca tu ai fost cea care a rupt tacerea".


"Si niciuna dintre acele persoane la moda, purtand negru pentru a onora violurile noastre, nu ar fi ridicat un deget daca nu ar fi fost asa. Nu am timp de ipocrizia Hollywood-ului", i-a raspuns McGowan lui Argento.

Argento a scris ulterior ca nu a fost invitata la gala si nici nu i s-a cerut sa participe la miscarea Time's Up, care stat la baza initiativei de a purta tinute de culoare neagra la ceremonie. "Pot sa vorbesc doar pentru mine, dar nu numai eu nu am fost invitata la Globurile de Aur: nimeni nu mi-a cerut opinia despre TIMESUP sau sa semnez scrisoarea", a precizat ea, adaugand: "Banuiesc ca nu sunt suficient de PUTERNICA sau de HOLLYWOODIANA".

Citeste si:
Globurile de Aur 2023. Cine sunt marii câștigători ai ediției din...
Globurile de Aur 2023. Cine...

Raspunzand la un tweet anterior de la o alta vedeta care l-a acuzat pe Weinstein, Rosanna Arquette, Argento a spus ca ar fi fost "jenant" (pentru participanti) ca femeile abuzate sa participe. "Victimele nu sunt destul de stralucitoare", a scris ea.

Foto: Instagram/ asiaargento/ Captura YouTube

Citeste si: Anul 2017, marcat de fenomenul #metoo: 10+ vedete care au marturisit ca au fost agresate sau hartuite sexual


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.