Un baietel in varsta de cinci ani a fost terorizat de mama sa care si-a pus iubitul sa se deghizeze in Mos Craciun si sa ii ofere cadouri. Amenintat cu batul, plans si speriat, micutul a promis ca va fi cuminte si ca nu va mai face prostii. 

Tatal copilului si-a rugat fosta sotie sa ii organizeze baietelului, ramas in grija ei, o surpriza "din partea mosului". Dupa ce a vazut imaginile cu fiul sau terorizat de "Mos Craciun", tatal a sesizat autoritatile.

“Am fost sesizati de colegii de la Constanta despre aparitia unei situatii la Bistrita-Bargaului. Un barbat din judetul Constanta a anuntat institutia, spunand ca fiul sau, care s-ar afla in grija mamei, in Bistrita-Bargaului, ar fi fost speriat de Mosu'. In cauza s-au declansat cercetarile, la fata locului fiind trimise echipe de la Protectia Copilului, care urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care s-a petrecut incidentul si daca este nevoie de instituirea vreunei masuri de protectie”, a declarat directorul DGASPC Bistrita-Nasaud, Delia Fontul, potrivit Mediafax.ro.

Mama copilului si iubitul ei sunt acuzati de rele tratamente aplicate minorului, dupa ce barbatul deghizat in Mos il obliga pe baietel sa stea in genunchi si sa promita ca nu mai face prostii, inainte de a-i oferi cadoul.

"S-a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, fiind identificate persoane personajele care apar in filmare. Este vorba despre un copil de cinci ani, mama acestuia de 31 de ani din Bistita-Bargaului si de un barbat de 40 de ani din localitate, care a fost imbracat in Mos. Am sesizat si Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPC) pentru a-i acorda asistenta psihologica minorului”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Bistrita-Nasaud, Crina Sirb.

Directia pentru Protectia Copilului Bistrita-Nasaud a declarat ca va cerceta cazul.

Citeste si:
Vedete care își sărbătoresc ziua de nume de Moș Nicolae
Vedete care își sărbătoresc...

"Am vazut si noi filmuletul. Se pare ca tatal locuieste in judetul Constanta si la vizionarea filmului a sesizat Directia pentru Protectia Copilului Constanta, care mai apoi a luat legatura cu noi. Tatal ar fi trimis bani mamei pentru a-i face o bucurie copilului. Asa ceva nu se face nici macar de Mos Nicolae. Copilul a fost abuzat si i s-au incalcat mai multe drepturi”, a declarat Teodor Sangeorzan, reprezentant al Directiei pentru Protectia Copilului Bistrita-Nasaud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.