Mircea Cartarescu sustine ca se simte bine in Romania si ca a ramas in tara chiar daca a riscat sa fie "inca un autor obscur", noteaza hotnews.ro.

"Am ramas in Romania in ciuda evidentei ca toti artistii romani care s-au afirmat au facut-o plecand de aici. Am vrut si eu s-o fac de nenumarate ori, am fost impins cateodata s-o fac. Totusi am ramas, riscand sa fiu inca un autor obscur, pierdut in the middle of nowhere, ca atati scriitori ai nostri pe care-i cunoastem doar noi.

Adevarul este ca ma simt bine in Romania, ma simt legitim aici, unde cunosc locurile, oamenii si mai ales unde pot folosi cotidian superba limba romana. Faptul ca tara mea e astazi grav bolnava nu ma indeparteaza de ea, ci-mi starneste compasiunea si instinctul de-a ajuta. Stau asezat langa ea, pe patul ei de suferinta, ii iau mana si-i spun, de ziua ei, la multi ani", a scris Mircea Cartarescu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.