Actrita Stela Popescu, in varsta de 81 de ani, a fost gasita moarta in locuinta ei.

Potrivit reprezentanţilor SMURD, Stela Popescu a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul actriţei.

Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme. "Acum mă duc la ea acasă. Nu ştiu ce se întâmplă. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!”, a aspus Alexandru Arşinel, plângând în hohote.

In anul 2011, Stela Popescu a primit o stea pe Aleea celebritatilor, iar in decembrie 2015 a fost decorata de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler.

Daca nu as fi reusit in actorie, as fi facut altceva, nu m-as fi incapatanat. Nu sunt orgolioasa. As fi facut design, de exemplu, costume de teatru. As face o mie de lucruri, pacat ca viata e scurta”, spunea Stela Popescu la Digi24, in anul 2013.

Stela Popescu, o cariera de exceptie

Stela Popescu s-a nascut la 21 decembrie 1935, in Orhei, Basarabia, intr-o familie de invatatori. In 1940, dupa invadarea Basarabiei de catre armata rusa, tatal ei, considerat ”intelectual“, deci ”dusman de clasa“, a fost deportat in Siberia, iar mama, impreuna cu fiica, s-au refugiat la Brasov.

In 1953, Stela Popescu a sustinut examenul de admitere la facultate si a fost repartizata la Facultatea de Limba Rusa ”Maxim Gorki“, la care a renuntat dupa un an si jumatate, cand a intrat in echipa Teatrului Ministerului de Interne. In 1956 a fost admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel a continuat sa sustina spectacole de teatru. La sfarsitul facultatii, a fost repartizata la Teatrul din Brasov, unde a sustinut si 400 de spectacole pe an.

Din 1963, a jucat la teatrul de Revista „Constantin Tanase“ din Bucuresti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a inceput lunga colaborare cu Radiodifuziunea Romana, urmata, mai tarziu, de cea cu Televiziunea Romana.

Pe 7 februarie 2004, a primit din partea sefului statului Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, ”in semn de apreciere a intregii activitatui si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului“.

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoratia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetatean de Onoare al Brasovului, oras in care a facut scoala si facultatea si a jucat in 400 de spectacole, ea declarand ca ”daca in piept ai o inima ce tot arde, ramai tanar si la 90 de ani”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.