O celebra cantareata de muzica pop din Egipt, Sherine Abdel Wahab, a fost trimisa in judecata dupa ce a facut o afirmatie denigratoare despre fluviul Nil, in timpul unui concert pe care l-a sustinut in Emiratele Arabe Unite, informeaza AFP.com.

Sherine Abdel Wahab ar fi sugerat ca daca este consumata, apa din Nil poate duce la imbolnavire, potrivit surselor judiciare.

Procesul, deschis pentru ”prejudicierea interesului general”, este programat pentru data de 23 decembrie.

Anuntul a fost facut dupa ce Sindicatul Muzicienilor din Egipt a transmis ca ii va interzice cantaretei sa sustina concerte in tara, scrie News.ro.

Mai multi utilizatori ai retelelor de socializare au distribuit un videoclip in care un fan este suprins in timp ce ii cere artistei sa cante melodia ei, "Have you drunk from the Nile" (Ai baut din Nil?, n.r.). ”O sa te imbolnavesti de bilharziaza”, a raspuns ea, referindu-se la parazitul aflat in apa pentru combaterea caruia Egiptul se lupta de mai multe decenii.

”Bea apa Evian, este mai bine”
, a glumit ea, referindu-se la un brand de apa imbuteliata.

Potrivit Sindicatului Muzicienilor, comentariile artistei reprezinta ”o ridiculizare nejustificata la adresa dragului nostru Egipt”.

Ulterior, Abdel Wahab a publicat un mesaj pe platforma de socializare Facebook in care a precizat ca acel concert a avut loc in urma cu mai mult de un an.

”Nu imi amintesc ca am spus acest lucru, pentru ca, desigur, nu l-as fi spus serios. Aceasta afirmatie nu imi reflecta sentimentele pentru tara mea. Imi pare rau”,
a scris artista.

Cantareata, in varsta de 37 de ani, s-a aflat in topurile muzicale din Egipt inainte de a isi anunta retragerea din muzica, anul trecut. Insa, ulterior, artista s-a razgandit cu privire la aceasta decizie. Artista a fost membru al juriului la versiunea araba a show-ului ”The Voice” (”Vocea”, n.r.).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.