Michael Jackson este, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai bogata celebritate care nu mai e in viata, cu 75 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Cifra obtinuta din drepturile de autor si lansarea unui nou album „Greatest Hits”, intre altele, este de peste 100 de ori mai mica decat cea inregistrata anul trecut, cand megastarul conducea topul cu 825 de milioane de dolari, devansand orice artist decedat sau in viata. Mare parte din acea suma a fost datorata vanzarii jumatatii catalogului Sony/ATV Music Publishing a lui Jackson, cel mai mare din lume.

Din lumea muzicii, in top 5 se afla Elvis Presley (cu 35 de milioane de dolari) si Bob Marley (cu 23 de milioane de dolari), ei ocupand locurile patru si cinci, potrivit News.ro.

Tom Petty, care a murit cu cateva zile inainte ca perioada luata in calcul de Forbes sa se incheie, a intrat in top pe locul al saselea, cu 20 de milioane de dolari, in timp ce Prince se afla pe locul al saptelea, cu 18 milioane de dolari, si David Bowie, pe locul 11, cu 9,5 milioane de dolari.

Legenda golfului Arnold Palmer se afla pe pozitia secunda a clasamentului, cu 40 de milioane de dolari, iar al treilea clasat este Charles Schulz, creatorul francizei animate „Peanuts”, cu 38 de milioane de dolari.

Topul zece este completat de Dr. Seuss, cu 16 milioane de dolari, John Lennon, cu 12 milioane de dolari, si Albert Einstein, cu 10 milioane de dolari.

Perioada luata in calcul pentru acest top a fost 15 octombrie 2016 - 15 octombrie 2017, iar cifrele sunt calculate inainte de deduceri si fara a elimina taxele ce trebuie platite.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.