Max Stafford-Clark, unul dintre cei mai influenti regizori de teatru britanici, fost director artistic la Royal Court din Londra, a fost fortat sa paraseasca compania pe a care a infiintat-o, Out of Joint, dupa ce a fost acuzat de hartuire sexuala, dupa cum a aflat The Guardian.

Regizorul Max Stafford-Clark, fostul director artistic al Royal Court Theatre, a fost fortat sa plece de la compania Out of Joint, in urma unei plangeri in care era acuzat de comentarii indecente la adresa unui membru al echipei.

Cand Stafford-Clark a parasit Out of Joint luna trecuta, conducerea companiei a transmis un comunicat de presa care nu a facut referire la plangere, spunand ca acesta a plecat "axandu-se pe cariera sa internationala ca liber profesionist", fiind sarbatorit la acea vreme ca unul dintre cei mai de succes regizori din generatia sa.

Insa un membru al echipei a declarat pentru The Guardian ca a facut plangere regizorului in iulie. Gina Abolins, in varsta de 29 de ani, a povestit conducerii ca regizorul i-a spus: "Pe vremuri, as fi sarit pe tine ca un sobolan prin teava de canalizare, dar acum sunt schimbat. Dizabilitatea mea ma face practic din nou virgin", regizorul fiind in prezent in scaun cu rotile.

Abolins, care s-a alaturat companiei in august 2016 si care se ocupa de un program educational, marturiseste ca s-a simtit rusinata si socata de afirmatia deplasata a lui Stafford-Clark. "M-am simtit ca o victima - in sensul in care el isi afisa puterea asupra mea de o maniera cruda. M-am simtit agresata si vazuta ca un obiect. Parca mi-ar fi zis: "Iti voi spune exact ce am de gand sa-ti fac si nu vei putea face nimic in privinta asta".

Stafford-Clark, in varsta de 76 de ani, a fost o figura importanta in teatru inca din anii 1970. El a fost director artistic al Royal Court intre anii 1979 pana in 1993, cand a infiintat compania Out of Joint. In 2006, el a suferit un infarct, care l-a lasat in scaunul cu rotile, scrie News.ro.

Abolins a afirmat ca plangerea ei se refera la mai multe incidente. Ea afirma ca Stafford-Clark i-a cerut sa probeze o pereche de bikini pe care si-i cumparase si a indemnat-o sa faca sex ocazional si sa-i povesteasca cum a fost.

Citeste si:
Festivalul Cannes 2022: TOP 10 filme care merită urmărite la ediția...
Festivalul de Film de la...

Un purtator de cuvant al regizorului a transmis intr-un comunicat de presa ca Stafford-Clark isi cere scuze "din toata inima" pentru "orice comportament inadecvat care i-au facut pe unii dintre colegi sa se simta jenati", adaugand ca nu a intentionat niciodata sa intimideze sau sa hartuiasca.

De la izbucnirea scandalului "Weinstein", pe 5 octombrie, peste 300.000 de acuzatii de hartuire si agresiune sexuala au fost denuntate online si in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.