Asia Argento, actrita de origine italiana, acuza un regizor american ca ar fi violat-o dupa ce a drogat-o. Aceasta evoca si o agresiune, care s-ar fi petrecut in Italia. 

"Un mare regizor de la Hollywood cu complexul lui Napoleon mi-a dat GHB (supranumit drogul violului) si m-a violat cand eram inconstienta, la varsta de 26 de ani”, a scris actrita pe contul de Twitter, fara a da un nume, potrivit News.ro.

Intr-un alt mesaj, actrita de origine italiana puncteaza: "un regizor/ actor italian si-a scos penisul in fata mea cand aveam 16 ani, in cabina sa, in timp ce vorbeam despre un personaj".

Cu putin timp inainte, ea a scris pe Twitter ca doi regizori care au abuzat-o ar trebui "sa se teama acum".

Asia Argento, care este critica cu privire la atitudinea de tip "macho" care domneste in tara sa, releva de altfel glumele sexuale facute duminica de Silvio Berlusconi, in apalauzele partidului sau, in timp ce lumea intreaga vorbeste despre hartuirea sexuala a femeilor.

Intr-un interviu acordat duminica ziarului Stampa, actrita a revenit la acuzatiile care-l privesc pe magnatul de la Hollywood Harvey Weinstein, care ar fi constrans-o in 1997, cand avea 21 de ani, la o relatie sexuala non-consimtita, intr-o camera de hotel de pe Coasta de Azur.

"Weinstein era un pradator in serie. El a facut asta cu sute de femei. Daca scandalul nu a iesit la iveala mai devreme este din cauza ca el acoperea tot. A platit nu doar femei, dar si jurnalisti si jurnaliste", a subliniat ea.

In interviu, ea reproseaza intre altele unui vechi responsabil de la Miramax Italia ca este indirect vinovat de violul ei pentru ca a condus-o la intalnirea cu Weinstein pe Coasta de Azur, fapt negat de cel din urma.

Actrita a reluat duminica seara hashtag-ul #balancetonporc, un apel prin care este denuntata hartuirea sexuala si care a fost lansat de o jurnalista franceza, devenind viral pe Twitter in timpul weekend-ului in Franta. Argento a lansat versiunea in engleza a hashtag-ului: #denounceallpigs.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Scandalul "Weinstein” a inceput pe 5 octombrie, dupa ce The New York Times si The New Yorker au publicat articole in care mai multe femei il acuzau pe producator de hartuire sexuala. Intre ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele si angajate ale lui Harvey Weinstein. In plus, alte femei, intre care se numara Rose McGowan, il acuza de viol.

Weinstein, in varsta de 65 de ani, sustine ca orice relatie sexuala a fost consimtita.

Producatorul a fost concediat din The Weinstein Co., dupa ce anuntase ca se retrage pentru o perioada nedeterminata de la carma firmei pe care a infiintat-o impreuna cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette si Mark Ruffalo, intre altii, au condamnat comportamentul lui Weinstein fata de femei.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Mai multi laburisti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May sa retraga titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producatorul Harvey Weinstein l-a primit in 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producatorului statutul de membru. Consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de doua treimi care era necesara” pentru ca lui Harvey Weinstein sa ii fie retras titlul de membru.

Sotia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anuntat, pe 10 octombrie, ca se desparte de producator, pentru ”actele sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) si Metropolitan Police din Londra au anuntat ca au inceput investigatii privind acuzatii de agresiune sexuala aduse producatorului Harvey Weinstein.

Citeste si:
Doua actrite care au vorbit in scandalul abuzurilor sexuale sustin...
Doua actrite care au vorbit...

Emmanuel Macron a anuntat ca a inceput procedurile de retragere a Ordinului National al Legiunii de Onoare acordat in 2012 lui Harvey Weinstein.

Productiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein insumeaza peste 300 de nominalizari la Oscar si 81 de premii oferite de Academia de Film Americana. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.