Producatorul hollywoodian Harvey Weinstein a fost acuzat de viol de inca doua femei, pe care le-ar fi atacat la sfarsitul anilor 1980, respectiv in 1992, informeaza bbc.com.

Una dintre noile acuzatii este adusa de actrita Lysette Anthony, pe care Harvey Weinstein ar fi atacat-o la locuinta ei din Londra, la sfarsitul anilor 1980. Cealalta femeie, neidentificata, a spus ca a fost violata de producator in 1992, cand era angajata la compania lui, in Londra.

Vorbind pentru The Sunday Times, Lysette Anthony a spus ca a anuntat Metropolitan Police din Londra ca a fost atacata de Weinstein.

Actrita, cunoscuta pentru aparitia sa in serialul de telviziune ”Hollyoaks”, a spus ca l-a intalnit pe producator in 1982, cand a filmat pentru pelicula ”Krull”, iar Weinstein ar fi atacat-o cativa ani mai tarziu.

Lysette Anthony a mai spus ca a fost un atac ”jalnic si revoltator”, care a dezgustat-o.

Metropolitan Police din Londra a confirmat ca a primit o plangere cu privire la o agresiune sexuala, fara sa ofere alte detalii.

Cealalta femeie care il acuza pe Weinstein de viol a vorbit pentru Mail On Sunday, care nu i-a publicat numele.

Citeste si:Weinstein, acuzat de viol. Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie sustin ca au fost hartuite. Sotii Obama, "dezgustati" de scandal

Academia care acorda premiile Oscar i-a retras titlul de membru

Academia a transmis ca in sedinta care a avut loc sambata, consiliul a votat ”cu mult peste majoritatea de doua treimi care era necesara” pentru ca titlul de membru sa ii fie retras lui Harvey Weinstein.

Intre membrii consiliului se numara personalitati precum Tom Hanks si Whoopi Goldberg, scrie News.ro.

Filmele la care a lucrat Harvey Weinstein au generat peste 300 de nominalizari la Oscar si au castigat 81 de premii oferite de Academia de Film Americana.

Citeste si: Harvey Weinstein, investigat de NYPD. Conducerea Festivalului de Film de la Cannes sustine ca merita sa fie condamnat fara echivoc

Intr-un comunicat de presa, Academia a transmis ca membrii consiliului au votat sa il excluda pe Harvey Weinstein ”nu doar pentru a ne distanta de o persoana care nu merita respectul colegilor sai, dar si pentru a transmite un mesaj ca era ignorantei intentionate si complicitatii rusinoase intr-un astfel de comportament si in hartuirea la locul de munca in industria noastra s-a incheiat”.

”Aici este vorba despre o problema extrem de grava si ingrijoratoare care nu isi are locul in societatea noastra”,
mai arata comunicatul Academiei.

Citeste si:
Culiță Sterp, primele declarații după ce a fost acuzat că a ucis un...
Culiță Sterp, primele...

Excluderea lui Harvey Weinstein va insemna ca acesta nu va mai avea dreptul sa voteze pentru stabilirea nominalizarilor si premiilor Oscar.

Consiliul Academiei a avut o intalnire de urgenta, sambata, dupa ce a aparut un val de acuzatii impotriva producatorului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.