Actrita Meryl Streep, recompensata cu Oscar, l-a criticat pe Harvey Weinstein, cu care a lucrat la filme precum ”August: Osage County” si “The Iron Lady”, dupa ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de hartuire sexuala. Artista a spus despre comportamentul producatorului ca este ”dezonorant”, ”de neiertat” si ”un abuz de putere” si le-a numit ”eroi” pe femeile care au vorbit despre acesta, informeaza huffingtonpost.com.

Intr-o declaratie trimisa in exclusivitate publicatiei The Huffington Post de catre reprezentanta actritei, Leslee Dart, Meryl Streep a spus ca nu stia ca Harvey Weinstein a avut un asemenea comportament si ca a platit pentru obtinerea unor acorduri cu cel putin opt femei care l-au acuzat de hartuire si abuz sexual.

”Vestea rusinoasa despre Harvey Weinstein ne-a consternat pe aceia dintre noi carora el ne-a sustinut munca si carora ne-a sprijinit cauzele bune si demne. Femeile curajoase care au vorbit pentru a divulga acest abuz sunt eroii nostri”, a transmis actrita.

”Ceva poate fi clarificat. Nu a stiut toata lumea. Harvey a fost exasperant, dar respectuos cu mine si cu multe alte persoane cu care a avut relatii profesionale. Nu am stiut despre aceste acuzatii: Nu am stiut despre acordurile financiare cu actrite si colegi; nu am stiu despre intalnirile sale in camerele de hotel sau despre alte acte necorespunzatoare si coercitive. Si daca ar fi stiu toata lumea, nu cred ca reporterii de investigatie in domeniul divertismentului si din media «hard news» ar fi neglijat acest subiect timp de decenii”, a mai spus Meryl Streep.

”Acest comportament nu poate fi scuzat, este un abuz de putere familiar. Fiecare voce curajoasa care este auzita si prezentata de mass-media va schimba jocul, pana la urma”
, a adaugat ea.

Acuzatii de hartuire sexuala

Producatorul Harvey Weinstein, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love” (1998), a fost concediat de compania sa, The Weinstein Co, la care era copresedinte, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala care i-au fost aduse recent de mai multe femei, intre care actrita Ashley Judd.

Dupa aceasta decizie, compania va fi condusa de fratele lui Harvey Weinstein, Bob Weinstein, care avea functia de copresedinte, si David Glasser, COO.

Consiliul de administratie al companiei a luat decizia ”in lumina noilor informatii despre comportamentul lui Harvey Weinstein care au aparut in ultimele cateva zile”. Compania a facut anuntul concedierii copresedintelui printr-un comunicat de presa, precizand ca acesta a fost informat cu privire la aceasta decizie, scrie News.ro.

Compania de productie Weinstein Co a anuntat, vineri, ca Harvey Weinstein, in varsta de 65 de ani, s-a retras din activitatea sa, pe termen nedeterminat, in urma articolului aparut joi in New York Times, potrivit caruia producatorul ar fi incheiat opt acorduri pentru a evita procese cu femei pe care le-ar fi hartuit pe parcursul a trei decenii.

Compania Weinstein Co a comunicat ca desfasoara o ancheta interna

NY Times a publicat joi un articol cu titlul „Decades of sexual harassment accusations against Harvey Weinstein” (Decenii de acuzatii de hartuire sexuala la adresa lui Harvey Weinstein) in care a fost inclusa si o declaratie a producatorului.
Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

El isi cerea scuze pentru faptele sale: „Imi dau seama ca felul in care m-am purtat cu oamenii cu care am muncit in trecut a cauzat multa durere si, sincer, imi cer iertare pentru asta. Chiar daca incerc sa ma indrept, stiu ca am un drum lung de parcurs”.

Dupa aceasta, Weinstein a amenintat ca va da in judecata New York Times pentru defaimare.

Castigatoare a unui premiu Oscar, actrita Brie Larson a scris pe Twitter: „Ca de obicei, sunt alaturi de curajoasele supravietuitoare ale hartuirii si agresiunii sexuale. Nu este vina voastra. Va cred”.

„Femeile care au ales sa vorbeasca despre hartuirea lui Harvey Weinstein merita admiratia noastra. Nu este amuzant si nici usor. e curaj”, a scris Lena Dunham, creatoarea si protagonista serialului „Fetele/ Girls”.

Harvey Weinstein si fratele lui Bob au infiintat, in 1979, compania Miramax. In 2005, ei au vandut-o si au pus bazele The Weinstein Company.

Citeste si:
10 motive pentru care ar trebui să colaborezi cu un producător de...
10 motive pentru care ar...

Producatorul este casatorit cu designerul Georgina Chapman. Weinstein a produs sau a distribuit filme recompensate cu Oscar precum “Shakespeare in Love” si “Chicago”. Intre filmele pe care le-a mai produs se numara „The English patient” (1996), „Malèna” (2000), „Gangs of New York” (2002), „Fahrenheit 9/11” (2004) si „Django Unchained” (2012).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.