Povestea de iubire şi toate intrigile se desfasoară pe fundalul unei epoci aproape picturale, in care casele, decorurile si hainele compuneau de la sine tablouri în miscare. Filmul abunda in culori si texturi, iar jocul de lumini si umbre din camerele casei familiei Sandvoort pun în valoare acest lucru.

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” este distribuit de Forum Film Romania si rulează in cinematografele din toata tara.

Despre actiunea din spatele filmului Tulip Fever

Deşi vorbim despre un film de epocă, l-am abordat cu o sensibilitate modernă. A fost foarte important să îi aducem pe actori şi pe spectatori într-o lume văzută la 360°. Nu am vrut să fim constrânşi de faptul că este un film de epocă, aşa că am vrut să avem o lume reală”, spune regizorul Justin Chadwick, care povesteste ca a fost nevoie sa se construiasca platourile in asa fel incat totul sa fie natural si fluid, iar camera sa nu se opreasca niciodata, sa urmareasca personajele pe strazile inguste.

Cred ca adevaratul pericol cu orice film de epoca este acela ca toata atentia cade pe costume si decoruri. Avem toate aceste lucruri în fata camerei, dar nu am vrut sa le tratam politicos. Am vrut ca totul să fie real, să lăsăm povestea sa se dezvolte în jurul nostru, nu in fata noastra”, completeaza el.

Filmul „Febra Lalelelor” a fost filmat timp de nouă săptămâni în Kent, Essex, Norfolk, Suffolk şi la Studiourile Pinewood în vara anului 2014. Chadwick, care a mai lucrat cu designerul de producţie Simon Elliott cu câţiva ani în urmă, spune despre acesta: „Simon este un designer foarte creativ şi are o echipă uimitoare. Împreună au realizat un peisaj extraordinar. Au construit întreaga lume a filmului, inclusiv un canal. Filmul îi introduce pe spectatori direct în acea perioadă, astfel că ne-am putut mişca camera în această lume bazându-ne pe imaginaţia acestei echipe.”