Actrita Kate Walsh (49 de ani), cunoscuta din "Anatomia lui Gray" (unde a interpretat-o pe Addison Montgomery) si din "Private Practice" a vorbit, pentru prima data, despre operatia pe creier pe care a facut-o dupa ce a fost diagnosticata cu meningion cerebral.

Actrita a inceput sa resimta o oboseala puternica si sa aiba dificultati in exprimare in urma cu doi ani, atunci cand filma pentru serialul TV "Bad Judge".

''Epuizarea ajunsese pana la punctul in care nu ma simteam mai bine nici dupa cinci cani de cafea. Incepand cu luna aprilie, am inceput sa am dificultati cognitive. Era un fel de afazie, imi pierdeam gandurile. Cand eram la volan, deviam de la traseul obisnuit. Am inceput sa ma ingrijorez'', a dezvaluit Kate Walsh, potrivit Hotnews.

La inceput, actrita nu banuia ca ar putea fi vorba despre o tumoare cerebrala, ci mai degraba a crezut ca erau probleme de sanatate legate de menopauza. ''Cuvintele 'tumoare pe creier' nu faceau parte din vocabularul meu. Am facut un RMN, iar un radiolog m-a anuntat ca am o tumoare cerebrala'', a dezvaluit ea.

A stat in convalescenta noua luni

Trei zile mai tarziu, Kate Walsh a fost operata de un meningiom de marimea unei lamai. Descoperita la timp, tumoarea a fost, din fericire, benigna. Actrita a ramas in convalescenta timp de noua luni.

Obisnuita cu mediul spitalicesc de pe platourile de filmare, artista recunoaste ca a trecut, cu toate acestea, prin momente dificile: ''S-ar putea crede ca rolul doctoritei Addison pe care l-am interpretat mai mult de un deceniu a facut lucrurile mai usoare. Am fost foarte speriata. La spital ma simteam ca atunci cand aveam sase ani. (...) La televizor paream puternica, dar cand am devenit pacienta, a fost o cu totul alta experienta, devenisem vulnerabila''.

A fost o perioada delicata si dureroasa, care a facut-o pe actrita sa priveasca lucrurile dintr-o alta perspectiva: ''Dupa un astfel de diagnostic, cel al unei tumori cerebrale, ies la iveala lucrurile cu adevarat importante in viata. 'Cum as putea sa-mi petrec timpul?'. Pe de o parte cu prietenii si familia, pe de alta parte implicandu-ma in proiecte importante si distractive''. ''Dar acum sanatatea ocupa primul loc si a trebuit sa-mi schimb stilul de viata'', a adaugat Kate Walsh.

Citeste si:
Kenya: Medicii unui spital au operat pe creier un alt pacient decat...
Kenya: Medicii unui spital au...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.