Lungmetrajul „Octav” aduce in prim plan tinerii talentati ai Romaniei, prin includrea in distributie a Alessiei Tofan si a lui Eric Aradits. In varsta de doar 10 ani, cei doi copii au manifestat un interes major pentru meseria de actor, inca de la o varsta frageda.

„Mie imi place foarte mult sa joc in filme pentru ca acesta este visul meu, de cand eram mica. Mi-a placut foarte mult rolul pe care l-am avut, emotiile traite odata cu Ana, personajul meu. Cand ea simtea tristete, eu pur si simplu intram in povestea vietii ei si replicile veneau automat, ca si cum nu le invatasem si erau doar cuvintele mele”, povesteste Alessia Tofan.

Alessia Tofan- credit foto: Adi Marineci

Aceasta descrie intalnirea cu Marcel Iures ca „o aventura”, care mereu ii aducea un zambet pe fata cand era suparata, adaugand ca s-a inteles bine si cu toti actorii de pe platoul de filmare.


Alessia Tofan si Marcel Iures- credit foto: Adi Marineci

In timp ce pentru Alessia filmul „Octav” reprezinta debutul in cinematografie, pentru Eric Aradits este al treilea proiect de acest gen. In „Octav”, Eric interpreteaza ipostaza de copil a personajului principal masculin (jucat de Marcel Iures la maturitate).


Eric Aradits- credit foto Adi Marineci

„Lui Octav casa parinteasca ii trezeste amintiri placute, dar si mai putin placute. Insa in ansamblu, cred ca Octav a fost un copil fericit. Mi-a placut mult sa-l interpretez. Mai ales ca adultul Octav e Marcel Iures!”, subliniaza Eric.

„Am mai jucat in filme inainte de Octav, dar in scurtmetraje. Filmul artistic mi-a placut si mai mult pentru ca zilele de filmare au fost mai lungi, repetitiile mai multe si totul a fost facut cu cea mai mare grija. Vreau sa fiu actor in viitor”,
completeaza Eric.


Credit foto: Adi Marineci

Tatal lui, Andrei Aradits, nu a vrut sa-l expuna vietii din spatele scenei de teatru si film, constient fiind, din proprie experienta, de magia inefabila si ireversibila pe care o poate exercita asupra unui copil. A sperat ca va alege alt drum in viata. Insa, la primul casting la care au fost convinsi sa mearga impreuna, actorul a fost frapat de firescul comportamentului lui Eric, usurinta si placerea deosebita cu care raspundea cerintelor, in totala opozitie cu orice alt domeniu in care i se solicita atentia si implicarea.

Citeste si:
Federația Română de Rugby lansează un program inedit. „Toate marile...
Federația Română de Rugby...

Potrivit unui comunicat remis 9am, Eric a filmat primul lui scurtmetraj, in regia lui Adrian Sitaru („Excursie"), alaturi de actorul Adrian Titieni. Dupa care a urmat un scurt metraj al studentei UNATC (pe atunci) Stefania Maftei, fiica regizorului Alexandru Maftei si a actritei Dana Voicu.

Filmul „Octav” va avea Premiera de Gala pe 4 octombrie 2017, iar biletele sunt puse in vanzare in reteaua Eventim si pe eventim.ro.

Filmul va avea lansarea oficiala in cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se gasesc si pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.