Doi criminali in serie au socat opinia publica din Statele Unite ale Americii, respectiv Marea Britanie, prin asasinatele oribile comise in secolul al 19-lea. Pornind de la teoria uluitoare ca acestia ar fi putut fi una si aceeasi persoana, noul serial difuzat in exclusivitate de HISTORY®, „Un spintecator american la Londra”, urmareste investigatia lui Jeff Mudgett, stra-stranepotul lui HH Holmes, cunoscut drept primul criminal in serie din SUA.

Sezonul 1 va fi transmis in fiecare marti, de la ora 21:00, incepand cu 5 septembrie.

Dupa 20 de ani de cautare a adevarului despre faimoasa sa ruda, Jeff, impreuna cu fostul analist CIA Amaryllis Fox, reanalizeaza cele mai importante dovezi, pentru a elucida unul dintre cele mai semnificative cazuri nerezolvate din istoria criminalisticii. Pentru aceasta, protagonistii vor apela la tehnologia moderna, ajungand chiar la metode extreme, cum ar fi exhumarea cadavrului lui Holmes.

Potrivit unui comunicat remis 9am, se crede ca Herman Mudgett, alias HH Holmes, a ucis aproape 200 de oameni in SUA, la sfarsitul secolului XIX-lea. Considerat un escroc, oportunist, dar, in acelasi timp, si un geniu, Holmes a construit un hotel in Chicago, supranumit „Castelul Crimei”, unde isi atragea viitoarele victime. Cladirea a fost creata ca o „uzina a mortii”, incluzand o camera de gazare, o sala pentru disectii, trape si chiar un crematoriu, la subsol.

In aproximativ aceeasi perioada in care Holmes comitea aceste crime, un asasin raspandea teroarea pe strazile Londrei, omorand cel putin 5 persoane in cartierul Whitechapel. De fapt, crimele asociate cu Jack Spintecatorul fac parte dintr-o serie mai mare de asasinate frecvente din zona East End, care s-au desfasurat in 1888, cunoscute drept crimele din Whitechapel. Acestea au avut loc pe strazi inghesuite si alei intunecate unde traiau la un loc femei sarace, hoti si golani, intr-o mizerie totala. Sute de teorii privind identitatea Spintecatorului au fost generate de-a lungul timpului, insa una pare mai convingatoare decat celelalte, fiind explorata in noul serial HISTORY®.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.