In luna decembrie, muzica clasica vieneza va rasuna mai plina farmec ca niciodata. Maestrul viorii, Russell McGregor si orchestra austriaca Johann Strauss Ensemble revin pe scenele din Romania, in cadrul unui amplu turneu national al concertului de Craciun, ”Best of Vienna”.

Operetele, valsurile si polcile dinastiei Strauss, care incanta si astazi milioane de iubitori ai frumosului muzical din intreaga lume, vor delecta publicul roman pe 12 decembrie, la Sala Palatului din capitala, precum si din marile orase ale tarii, intr-un turneu de exceptie.

Recunoscuti pe plan international pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, ansamblul de muzicieni Johann Strauss Ensemble, sub conducerea dirijorului Russell McGregor, va "picta" atmosfera feerica a tabloului de sarbatoare tipic vieneza prin interpretari debordante, pline de rafinament si energie, presarate cu momente fine de amuzament.

Stralucirea si fastul Vienei, imbracate intr-un decor desprins parca din basmele cu brazi impozanti, castele cu sclipiri aurii si fulgi de zapada, invaluite de celebrele valsuri vieneze, colinde si cantece de iarna vor aduce un plus de valoare capodoperelor din secolele precedente. Anul acesta, noua productie scenica a faimosilor muzicieni a fost personalizata de catre directorul artistic Erich Buchman, intocmai pentru a satisface asteptarile publicului.

Potrivit unui comunicat remis 9am, spectacolele de Craciun ale ansamblului Johann Strauss Ensemble reprezinta deja o traditie pentru publicul romanesc. Dupa succesul inregistrat in cei 13 ani de concerte sustinute consecutiv in Romania cu casa inchisa, organizatorii le ofera persoanelor interesate posibilitatea de a-si procura biletele in timp util.

Astfel, biletele pentru concertul de Craciun, ”Best of Vienna”, ce va avea loc pe 12 decembrie, la Sala Palatului, au fost puse in vanzare la preturi cuprinse intre 59 lei si 220 lei si sunt disponibile la: Sala Palatului, magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu, agentiile TUI TRAVEL CENTER si Eurolines, sau online prin www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro si www.eventim.ro.

Johann Strauss Ensemble & Russell McGregor

Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble incepe in anul 1985, cand a fost fondata de catre membri ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucreaza de atunci fara intrerupere la perfectionarea sunetului si stilului, adaugand piese noi si inovatoare repertoriului standard. Orchestra ii datoreaza o mare parte din evolutia profesionala, violonistului si dirijorului Russell McGregor, care s-a alaturat ansamblului in 2004. Respectand traditia concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijeaza in stilul Stehgeiger, adica din pozitia de solist.
Citeste si:
De 13 ani, Romania este tara favorita a muzicienilor austrieci....
De 13 ani, Romania este tara...

McGregor s-a nascut in Oxford, dar a crescut in Melbourne, Australia, unde la varsta de 7 ani a inceput sa studieze vioara. Din 1992 Russell locuieste in Viena, iar din 1997 este concertmaestru si dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, aceasta fiind “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.